Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsodagbok - vecka 31

Bästa veckan på länge rent jobbmässigt. Underbar känsla att inte ha en stor klump i magen och ångest för jobb utan att känna glädje och nyfikenhet. Japp jag vet jag har bara jobbat på det nya en vecka och är inne i smekmånadsfasen. Men man ska också lita på sin magkänsla och vibbar utifrån vad som är rätt för en som individ. Detta jobbet passar mig som handen i handsken och jag är så glad!

Kosten
Ger mig själv den största guldstjärna denna veckan för jag har skött maten klockrent trots en massa frestelser. Just nu är jag så otroligt motiverad och då är det ju lättare förstås.

Steg/Frisk luft
Fyra dagar har jag fått ihop 10 000 steg, en dag nådde jag 9200 så det var ju nära och två dagar bara 4000 steg. Jag är väldigt nöjd med detta för det är ju alltid en utmaning när man börjar på ett nytt jobb att få ihop rutinerna och första veckan tillbaka efter semestern.

Träning
Alla fem Olga-pass är avklarade om än i sista sekund :-) Känts himla bra denna veckan och jag har kunnat öka en del vikter. Testat Friskis & Svettis som ligger en 15 minuters promenad från jobbet. Jättefint så planen är att köpa kort där nästa vecka. Blir till att gå upp tidigare på morgonen men jag tycker det är bättre att träna då än att trängas med alla efter jobb. Plus får ihop ca 4000 steg på väg dit och till jobb om jag ställer bilen först. Win - win liksom.

Må bra
  • Mitt nya jobb och att jag får stimulans
  • Goa nya kollegor
  • Att jag är tillbaka på banan med kosten
  • Mysig helg med maken
  • Mina gympass
Nästa vecka
För första gången på två år ser jag fram emot att gå till jobb. Märklig men skön känsla. Imorgon kväll är det dags för Birna-besök för att få rätt på frisyren. Sedan åker ju maken och jag på mini-semester på fredagskväll. Vi ska till Budapest med min mamma och hennes sambo, mina gudföräldrar och min ena moster med morbror. De åker visserligen redan på tisdag men vi möter upp dem på fredag och kommer hem på tisdag veckan därpå. Därför får alla gympass in i kalender innan så att dessa dagarna blir vilodagar. Plus en utmaning med maten men det ska gå. Skönt att vara bland människor som definitivt vet mina bekymmer så de stöttar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…