Fortsätt till huvudinnehåll

Jag surfar...

Ojoj det är en trött bloggerska just nu. Tar tydligen på krafterna att börja på nytt jobb med alla intryck plys nytt gym och hinna med att fixa med kosten. Igår gick jag och la mig typ 21.30. Sov till 7.30 och var på gymmet när de öppnade. Körde en timme i gymmet för att sedan duscha och ta mig till bästa massören Bobby. Efter en timme på bänken så var jag helt mörbultad och ännu tröttare. Däckade en timme på soffan när jag kom hem :-) Blir nog tidigt i sängen ikväll också!

Har orkat fixa en del idag ändå om än i slow motion. Handlat mat inför veckan, bakat rågbröd till veckofrukostarna och havrekakor till mellisar. Tvättat lakan och renbäddat. Kokat ägg och planerat kommande veckas matintag. Fixat med några instagramfoton till jobb bla med kräftskive-tema. Maken fick äran att äta upp rekvisitan :-) Imorgon står det träning, matlådefix, mera jobbfoton plus excelkalkyler på schemat.

Men innan sängen tänkte jag adressera en kommentar jag fick på facebook efter detta inlägget. Kan väl börja med att klargöra att det finns inte fler frestelser på Hemmakväll som arbetsplats än det var på min förra i IT-branschen. Det är ju liksom inte så att personalen kan gå bananas på lagret eller i butiken - it is a business you know. Yepp det finns smakprov och det fikas men var sjutton görs inte det idag känns det som. Men visst jag ger ju inte sann bild av verkligheten. Det är ju liksom roligare att beklaga sig över frestelser än att ta ett foto 4 dagar utav 5 på en tom köksbänk utan frestelser... Så det blir ju så klart snedvridet.

I en perfekt drömvärld så kanske jag inte borde jobba på Hemmakväll utifrån mitt sockerberoende. Men vet ni vad samtidigt är det ett drömjobb. Jag som marknadsförare får jobba med ett känt varumärke. Numera indirekt två eftersom Hemmakväll sponsrar Idol. Jag får jobba med teknik, processer, vara kreativ och kommunikativ i min roll - me love! Jag får lära mig om retail-branschen och marknadsföring direkt till slutkonsument. När jag lägger ut något på sociala medier så reageras det. På mitt förra jobb fick jag vara glad om jag fick ett gilla (tack Joachim :-) ). Från dag 1 har jag känt att jag gör skillnad och att jag kan bidra med min kompetens. Jag har en arbetsplats som är fräsch och mysig. Mina kollegor är otroligt goa och hjälpsamma.

Men framför allt jag har inte en stor klump i magen varje dag jag ska gå till jobbet. Jag är inte ledsen och orolig. Jag sover inte som en kratta pga tankar. Jag tröstäter inte till mig 15 kilo på ett halvår. Jag känner inte mig misslyckad för att jag inte kan utföra att bra jobb. Jag är inte osocial och undandragen på jobb. Nej för första gången på två år mår jag jävligt strålande trots att jag befinner mig i en godisfabrik. Och det är ju inte så att jag inte tänkt tanken att tänk om detta jobb fanns på t.ex. ett gym. Men va fasiken även där säljs ju kexchoklad och chokladbullar. Farligt där kan jag ju bli frestad...

Sen visst dubbelmoral att snacka om att undvika socker men sen jobba med att få andra att äta det. I know. Men vet du vad de "nyttiga" alternativen finns numera på Hemmakväll tex olika nötter och snacks, kokos- och aloe vera vatten. Och tänkte jag kanske kan påverka från insidan att fler nyttiga alternativ blir möjliga. Fast allt handlar om valmöjligheter och jag tror att mänskligheten kommer vilja unna sig och äta gotter alltid. Oavsett hur det får en att må och jag tänker inte döma vad andra väljer att göra. En annan liknelse det är ju inte så att alla som jobbar på Lindex bara använder kläder därifrån eller. Det är ett jobb och i mitt fall ett drömjobb där jag lär mig något nytt varje dag och som får mig att må bra.

Visst just nu surfar jag en "måbra-våg". Maten och träningen funkar strålande. Mentalt är jag närvarande och jag är frisk. Jag har ett drömjobb, bästa maken i världen och bor i ett hem som verkligen är hemma. Detta är inte alla unnat så jag tänkte surfa vågen så länge jag bara kan. För just nu är jag high on life om än sömnig :-) Och tom stålplattan samarbetar ner 2 kilo på 3 veckor sedan jag började på Hemmakväll och snart 60 dagar som sockerfri. Vem vet vad som händer den dagen jag inte mår bra och sockret får ett grepp om mig igen. Men vet ni vad det tänker jag inte oroa mig för nu och jag får ta tag i det när/om det händer helt enkelt oavsett var jag jobbar.

Kommentarer

 1. Vet du vad? Jag tror att du kommer klara detta het galant. Ofta kan man bli helt tvärtom när allt finns för nära. Nej det där behöver du inte ha panik över eller lyssna på vad andra säger. Preppa med minimorötter om suget kommer över dig :)!

  SvaraRadera
 2. Keep catching the waves! Så kul att du hittade drömjobbet, fick det och tog chansen :D Ingen frestelse i världen är mer förödande än den situation du hade på gamla jobbet. Surf on! 🏄

  SvaraRadera
  Svar
  1. I will Nellie :-) Precis det är 100 ggr värre!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…