Fortsätt till huvudinnehåll

Allt på en gång...

Hmm när kilona läggs på och denna bloggerskan inte tränar plus äter en massa strunt vad händer då... Jo kroppsligt förfall kommer som ett brev på posten. Magen krånglar, infektioner sprider sig (jävla socker) och humöret svallar. De senaste två veckorna har det varit värsta ontet i höfterna som börjar lägga sig tack vare Voltaren (tack Rebeca!), förra veckan fick jag värsta krampen i höger vad som höll i sig i dagar och denna veckan så är det höger öra som svullnat upp/gör svinont och jag misstänker öroninflammation.

Tur jag ska till doktorn imorgon för att kolla sköldkörteln - tror ni jag kan ta allt på en gång? Eller blir det liksom för mycket :-) Örat kommer jag nog be att få kollat i alla fall. Bara att konstatera att det börjar bli dags att ta tag i det hela och jag har en plan. Den 2 januari sparkar den igång men innan dess gäller det att styra upp lite för så här kan det inte fortsätta. Som maken sa imorse - du mår som bäst när du tränar hårt, väger mindre och äter bättre. Right on Sherlock nu är jag trött på att flåsa igen i trappor, att släpa på extra kilon och att ha ont plus infektioner. Gör om, gör rätt!

Kommentarer

 1. Det säger jag också till mig själv gör om gör rätt liksom. Ska bara komma över min förkylning sen sätter jag igång igen. ��
  Pep pep till oss kram Cee

  SvaraRadera
 2. Läs boken "Få livet tillbaka", en bok om för låg ämnesomsättning - hypotyreos. Finns hos Adlibris / Kram M

  SvaraRadera
 3. hejja hejja hejja
  en dag i taget
  kraaam

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…