Fortsätt till huvudinnehåll

Fem för fem

Om du läser flera bloggar om träning och hälsa så har du säkert stött på denna listan "Fem för fem" där bloggarn ska besvara 5 frågor helt enkelt. Nu har turen kommit hit i och med Pernille skickat vidare frågorna till mig.

1. Vilket livsmedel kan du inte leva utan?
 Typ alla har svarat ägg och det är ju min också tråkigt nog. Äter ju ägg i olika former varje dag och ibland flera gånger (och jo mitt kolestrol är perfekt :-) ) Så originell är jag liksom :-) Annars kan ju listan göras lång med smör, sallad, skinka, banan, jordnötssmör, havregryn, hembakt rågbröd m.m.

2. Godaste efterrätten?
Allt med choklad eller paj med hinkvis av vaniljsås

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?
Att börja dagen med en långpromenad i friska luften är oslagbart men gärna följt av ett grymt pass i gymmet där jag känner mig stark eller ett kuligt träningspass med kompisar.

4. Bästa träningsredskapet?
Mig själv och hantlar, stången, TRXen och självklart mina älskade bells!

5. Vad är du tacksam för just nu?
Världens bästa make som stöttar mig i allt jag gör!

Nu är tanken att jag ska skicka detta vidare till 5 stycken men det känns som alla bloggar jag känner till redan har blivit utmanade. Därför håller jag här.

Kommentarer

 1. Ibland känns världen liten.. Minns att det var något föreläsning på "mitt gym" i Staffanstorp som du höll. Funderade på att gå och lyssna, men det passade inte tidsmässigt så jag glömde bort det igen och har inte tänkt på det.

  Idag var jag på kurs och när jag kom hem såg jag att du hittat mig på LinkedIn och först då kom jag ihåg, det där fotot har jag sett förr ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är den verkligen! Du satte det nog inte direkt för ansiktet är rundare nu... Kul att träffas och hoppas vi ses igen!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…