Fortsätt till huvudinnehåll

Skillnaden som gör skillnaden!

Förra veckan var jag med jobb på Tylösand i Halmstad. Underbart hotell och spa där jag hann med ett morgonpass på gymmet minsann. Första dagen stod jag själv på scenen i tre omgångar - deltagarna var nog trött på mig sen... Så därför var det skönt att andra dagen tillbringades i publiken. Den dagen inledes med en gästföreläsare i form utav Kjell Enhager. Jag hade inte hört talas om honom tidigare men wow vilken föreläsning. Fick massvis av energi, inspiration och idéer samt mer övertygad i mitt beslut.

Han pratade bland annat om vad vi väljer att se som valda sanningar exempelvis jag är så dålig på det eller att inte våga drömma och satsa. Vad är det som gör skillnaden mellan tex Gunde Svans inställning/vald sanning som gjorde/gör att han lyckas. Och om att skapa fler plus (=positiva minnen) än minus (negativa) i hjärnan. Att älta något negativt bara skapa minus på minus på minus - hur kan vi då förväntas oss något positivt? Samt att människan vill ta genvägar och känna igen sig därför "strävar" vi tillbaka till det som vi känner igen även om vi egentligen inte vill vara där.

Var en av de lyckliga (okej kan ha varit en del armbågande och tjyvnyp iblandat - rodnar och försöker se oskyldig ut...) som fick med mig en av Kjells dvd. Men han talade ju till mig så den var min! Har inte lyssnat på den ännu men tänker definitivt göra det lite längre fram. Tillsammans med alla anteckningar och idéer som jag skrev ner. Hittade även en del poddar på hans hemsida som jag vill gå igenom. Tänkte vi kunde väl göra denna resan tillsammans - vad säger du?

Yes I got it!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…