Fortsätt till huvudinnehåll

Juletider...

Inledde dagen med frukost tillsammans med maken och julklappsöppning. Sedan några år så ger vi varandra bara något lite mest för att ge. Vi köper ju liksom det vi vill ha annars men ändå mysigt att öppna något paket på tomtedagen. Efter det begav jag mig till Arenan i Lund för att plocka äpple tillsammans med Rebeca. Kuligt att gympa till julmusik med över 400 andra och att få göra det i Arenan. Tror detta får bli en ny jultradition eller vad säger du Aceber :-)

Sen hem för att göra sig tomtefin, fixa det sista med maten och invänta gästerna lagom till Kalle. Har firat jul på många olika sätt (tex på jobb, utomlands utan familj) och med olika människor såsom ett år med en utbytesstudent från Sydafrika eller asiatiska doktorander eller med... Tror ni fattar och det är ju charmen. Julafton blir vad man gör det till och det finns inga måsten eller rätt sätt. De senaste åren har vi dock firat här på Lokes väg med julmat i olika varianter, spelandes julklappspelet och med olika sällskapskonstellationer.

En sak som kommer ändras till nästa år är maten eller snarare sockerutbudet... Jodå Middagsfridskassen var jättebra. Väldigt fin kvalité på råvarorna, lätta recept och tydliga instruktioner. Vissa recept gör jag gärna igen - främst de gröna recepten på rödbetssallad, rödkålen och brysselkålen. Och ja jag kan griljera skinka med slipper helst att ugnsbaka i 2 timmar dagen innan. Sillen blev väldigt uppskattat men nä det finns färdig. Och de hemmarullade köttbullarna vart goda så de kanske jag får... Kände mig väldigt nöjd för jag överåt inte på maten och gröten. Ville ha mera bara för att det fanns men visste att då skulle min mage protestera så tog inte om. Skönt!

Julgodiset vart helt okej men vi åt bara lite av det och har mängder kvar. Skickade det mesta med föräldrarna för att inte äta allt själv. Dock stoppade jag i mig en hel del gotter. Åter igen mest bara för att det fanns framme. Till nästa år blir det att rannsakan utbudet och satsa på det som faktiskt är gott. Jag menar vi köper en jäkla Aladdin-ask bara för att. Det åts 6 bitar där jag tog 2 som egentligen inte är goda - hallå! Om jag nu ska äta så ska det i alla fall vara gott! Gör om, gör rätt! Här kommer bildkavalkaden och njae vissa bilder är väl inte blogganpassade och tillrättalagda men sen å andra sidan sen när har jag gjort det :-)

Inledde dagen här...

De sprang fort... 


 
 Dukat fint!

Mina julklappar från maken! 

Julemys! 

 Kalle of course

Ägghalvor med majo, räkor och dill 

Inlagd sill utav yours truely... 

Märk väl hovmästarsåsen till höger... 

Juleskinkan, hemmalagad rödbetssallad och rödkål med apelsin - väldigt mumsigt! 

Potatisgratäng till hälften som inte äter det i andra dvs Jansson 

Brysselkål med bacon 

Hemmarullade... 

Mina världsberömda chilirevben! 

Egen köpt saftsås

Mamsens gröt med grädde dvs mumsigaste ris a la maltan! 

Lottas mandelmusslor 

Och hemmabakta lussesnurror från Middagsfrid. 

Vaknade upp till detta... 

Kommentarer

 1. =)
  Tycker absolut Arenan måste bli en tradition <3

  Kram Aceber

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött då kör vi på det :-) Kram Tina

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…