Fortsätt till huvudinnehåll

Lite stolt!

Julafton närmar sig och om det ska bli någon mat på bordet får jag ju sätta fart. Började med det enklaste för att bli värm i kläderna... Ingefärskakor på färdig kakdeg. Bara att öppna paketet, skiva degen och skjuts i in u ugnen. Ändå lyckades jag nästan bränna första plåten medans andra hade jag mer koll på. Helt okej smak med lite sting av ingefära men inte riktigt min grej. Tur så jag inte äter upp alla in gästerna kommer.

Idag var det dags för sillen och hovmästarsåsen... Första steget var ju väldans enkelt. Lägg sillrumporna i vatten i 10 timmar. Det fixar jag! Koka lagen - check. Hacka morot och rödlök - check. Efter 10 timmar fiska upp sillen och skär i bitar. Ner med allt i byttor tillsammans med kryddpeppar och lagerblad. Voila inlagd sill tydligen. Nu ska de gosa där i några dagar sen hoppas jag det ska smaka den 24:de. Hälften ska visserligen ner i en gräslöksgoja men det ska nog gå bra.

Över till the sauce vilket var mycket enklare än vad jag trodde. Dock har jag inte smakat på den ännu men den luktar "rätt" :-) Fram med en skål och elvispen. Ner med strösocker, skånsk senap, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar. Vispa och sedan ner med rapsolja i en stråle. Vispa, vispa, vispa. Hacka dill och häll i. Färdigt! Jag är fasiken riktigt stolt! Har även fått ihop köttbullarna som nu är instoppade i frysen. Som om inget annat blir färdigt kommer vårt julbord bestå av ingefärskakor, inlagd sill, hovmästarsås och köttbullar :-)

Börjar med det enkla...

Ändå fick det bli en godkänd-hög och en hög som försvann... 

Okej då kör vi! 

Nämen se här... 

Och the head waiter sauce... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…