Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 11, 2014

Danskt rågbröd bakad utav en skåning

Strax innan jul så fick vi några skivor hembakt rågbröd utav mamma och hennes sambo Stefan. JÄTTEGOTT!!! Så då fick vi mera men nu är det ju slut :-( Inte glutenfritt men innehåller bättre val än många andra bröd. Plus om man bakar själv vet man ju lite mer vad som stoppas i. Plus endast 4 msk mörk sirap i 2 limpor där det mesta försvinner vid jäsningen. That is good! Gott och matigt bröd som mättar utan att magen sväller som en ballong. Praktiskt också att göra en sats med 2 limpor, skiva och sedan frysa in. Då får man ju liksom nybakat bröd vid varje tillfälle.

Hade tänkt att baka förra veckan men då snorade jag för mycket men idag vart det dags! Tog mig inte mer än 5 sekunder sen fick jag ringa till mamsen för att fråga om hon brukade lägga krosset i blöt som det stod på paketen. Nej var svaret men sedan gjorde jag nästa misstag och mätte upp lite för mycket rågmjöl medan vi snickesnackade. Tänkte jag kompenserar med mindre på annat. Vet i tusan om jag lyckades med det plus att jag…

Behöver du inspiration och hejarop för att springa?

2013 så var jag ju coach för Malmölaget i Vår Ruset som ni kunde följa i bloggen. Bland annat i detta inlägget eller om du kika under april här. Detta året är ju jag lite ego så jag skippar Vår Ruset. Tur då att det finns sådana underbara människor som Nellie och Pernille!

De tar över stafettpinnen och du kan läsa mer här: http://hippoflying.blogspot.se/2014/01/springa-lopa-jogga-lunka.html eller gå direkt till fb-gruppen: https://www.facebook.com/groups/577822412297663/?fref=ts De erbjuder gratis löpträning varje tisdag i Malmö så är du nyfiken tycker jag du ska kolla upp det. Startar nästa tisdag den 14 januari. Alltid perfekt att får draghjälp speciellt de dagarna då det tar emot lite.

Bor du inte i Skåne men ändå vill vara med så finns det liknande aktiviteter på varje ort så Vår Ruset ska springas på. Bland annat tar min fina kettlebells-sis Helena hand om Östersund. Kolla här för mer info: http://thebabynetwork.se/b.a.b.y.-runners-team.html