Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari 26, 2014

Hälsodagbok - vecka 4

Hallå denna veckan gick fort men det var nog för att jag hade fullt upp på jobb. Tiden går ju fortare när det händer lite. Sista hela veckan i januari och snart är vi inne i årets andra månad. Den kommer ju maken och jag spendera till stor del i Mexiko - tjoho! Men det är ju några dagar kvar i kylan. Känns som motivationen till rörelse och träning kommit igång. Och maten har gått bättre men mer om det nedan.

Kosten
Fortsatte med Elins hälsolåda och denna veckan vart lika god. Dock har vi inte beställt någon för nästa vecka. Dels så kändes inte menyn hundra för oss samt jag är borta med jobb måndag och tisdag. Plus middagsmaten är redan "bokad" för fredag och lördag. Så nästa vecka blir det mer "ta från frysen och värm" konceptet. Men åter till denna veckan... Maten har gått hyfsat bra denna veckan och jag är nöjd. Fortsätter att  jobba på den där balansen :-)

Steg/Frisk luft
Denna veckan har jag jagat steg varendaste dag och 7 utav 7 dagar har jag kommit över 10000 s…

Vågar jag hoppa?

Något jag funderat på de senaste veckorna är två saker jag skrev i detta inlägget. Detta året vill jag ju hitta min balans på min hälsoresa. Visst jag kommer alltid vara en allt eller inget person och det kan jag inte ändra på. Men jag vill vässa av kanterna lite och hitta en hållbar situation som är långsiktig. Jag menar alla kan köra järnet i 10 veckor med kost och motion men sen då?

Jag är ju inne på mitt sjunde år på min hälsoresa. Det har ju inte varit en rak Autobahn i 150 km i timmen precis utan snarare en snårig landsväg där sikten är skymd... Nere och skrapat i dikena då och då men jag har lyckats att ta mig upp igen. Och det är det som det handlar upp. Att inte ge upp utan att fortsätta framåt. Att hitta sitt facit och sin balans.

Jag vet vad som funkar för mig. Jag vet hur jag bör äta för att må som bäst. Jag vet vilken träning jag gillar och utmanas av. Jag har jobbat väldigt mycket med mig själv mentalt. Det känns som jag börjar hitta det där balansläget mer och mer. Fast…