Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från juni 9, 2014

Dag 55 - Vad är "mitt lopp"?

Har funderat lite på målet med min träning på sistone. Inte att jag inte är motiverad men det börjar bli tjatigt att det hela tiden rör sig om vikten. Visserligen har jag ju fokuserat mycket på min teknik, att kunna öka vikter och min rörlighet. Plus att jag mår ju så himla bra utav träningen. Så det är inte så att jag inte ser framsteg tvärtom. Men jag kan bli lite "avundsjuk" på andras mål eller fundersam om brist på detsamma kanske inte ger mig den uphfen som kanske tagit det till nästa nivå.

Till exempel att springa ett specifikt lopp eller sträcka. När människor i min närhet samt olika bloggar jag följer anmäler sig till lopp hit och dit. Tränar specifikt inför det och sedan med ett brett leende avger en racerapport samt ett foto på medaljen. Eller testar något helt nytt tex att springa ultra eller göra en triathlon. Eller som min idol Linda som precis tävlat i tyngdlyftning i Sydafrika. Hur coolt är inte det liksom? Eller lär sig en helt ny sport som cykling och sen cy…

Middagstips!

Vet du inte vad du ska laga till middag idag? Då måste jag tipsa om den "exotiska risotton" jag lagade i fredags. Receptet kommer från Mammafitness och är väldigt lättlagat. Du behöver följande till 4 portioner: 120 gram råris, 2 tsk röd curry paste, 3 dl vatten, 1 paket kokosmjölk (typ Santa Marias ekologiska på tetra), 500 gr skalade räkor och 400 gram grönsaksmix (majs/ärtor/paprika) från frysen.

Gör så här: vispa ihop kokosmjölk, vatten och curryn, skölj råriset och ner med allt i en kastrull. Koka på svag värme i ca 40 minuter tills riset är klart. Under tiden vila lite i soffan :-) När det är 10 minuter kvar släng de frysta grönsakerna i en annan kastrull och koka i ett par minuter. Häll ut det överblivna vattnet och lägg ner räkorna. På med locket så det håller värmen. När riset är klart i med grönsakerna och räkorna - rör runt. Voila maten är klar och den är väldans god!

Mums och funkar väldans bra att värma upp dagen efter också!