Fortsätt till huvudinnehåll

2015 - jag är redo!

Igår var jag inte så redo för 2015 :-) Trots att jag var nykter på nyårsafton så tål inte denna Skalman till bloggerska att vara upp past her bed time... Så sliten igår och vi hängde i soffan tittandes på film och med standardmiddag för de flesta en nyårsdag dvs pizza. Sa till maken att nyårsdagen måste ärligt talat vara den slappaste dagen för hela mänskligheten. Den perfekta dagen att göra revolution bara det att ingen orkar :-)

Men idag är jag desto mer på banan och har redan rivit av ett pass i gymmet. Jag är redo att ta mig an 2015 som jag har bestämt ska bli det bästa året någonsin så det så! De 3 första månader kommer min fokus ligga på viktminskning för att minska alla mina krämpor i kroppen (tex torr hud/eksem, smärtor i huden pga svullnader, ömma trampdynor/knä/leder/rygg/muskelfästen pga alla kilon, andfåddhet, svettningar, inflammationer i kroppen tex öronen m.m.) och att få ner stressen i mitt liv.

Till min hjälp tänkte jag använda Daily training journal för att registrera mina mål, mina tankar, min kost, min träning, mina framgångar och motgångar. Vad det gäller träning kommer fokusen ligga på styrketräning för att jag älskar det, jag tycker om att känna mig stark och because it is good for me. Kommer dock lägga till två ingredienser. Yoga för att jag behöver rörligheten, lugnet och stressa ner samt Mammamage appen. Nej det är inget jag har glömt att berätta men min bålstyrka behöver verkligen förbättras och tänkte att den kanske kan funka.

Är du redo för ditt bästa 2015?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…