Fortsätt till huvudinnehåll

2015 - jag är redo!

Igår var jag inte så redo för 2015 :-) Trots att jag var nykter på nyårsafton så tål inte denna Skalman till bloggerska att vara upp past her bed time... Så sliten igår och vi hängde i soffan tittandes på film och med standardmiddag för de flesta en nyårsdag dvs pizza. Sa till maken att nyårsdagen måste ärligt talat vara den slappaste dagen för hela mänskligheten. Den perfekta dagen att göra revolution bara det att ingen orkar :-)

Men idag är jag desto mer på banan och har redan rivit av ett pass i gymmet. Jag är redo att ta mig an 2015 som jag har bestämt ska bli det bästa året någonsin så det så! De 3 första månader kommer min fokus ligga på viktminskning för att minska alla mina krämpor i kroppen (tex torr hud/eksem, smärtor i huden pga svullnader, ömma trampdynor/knä/leder/rygg/muskelfästen pga alla kilon, andfåddhet, svettningar, inflammationer i kroppen tex öronen m.m.) och att få ner stressen i mitt liv.

Till min hjälp tänkte jag använda Daily training journal för att registrera mina mål, mina tankar, min kost, min träning, mina framgångar och motgångar. Vad det gäller träning kommer fokusen ligga på styrketräning för att jag älskar det, jag tycker om att känna mig stark och because it is good for me. Kommer dock lägga till två ingredienser. Yoga för att jag behöver rörligheten, lugnet och stressa ner samt Mammamage appen. Nej det är inget jag har glömt att berätta men min bålstyrka behöver verkligen förbättras och tänkte att den kanske kan funka.

Är du redo för ditt bästa 2015?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…