Fortsätt till huvudinnehåll

Let the VAM begin!

Idag räknar jag som den officiella dagen för min VAM (dvs det jag kallar Vård av Mig) eftersom det är nu de flesta går tillbaka till jobbet. Känns både märkligt och skönt att ta denna tiden. Att ha lyxen, stödet och modet att kunna göra det. För det är jag tacksam! Är ännu inte riktigt klart vad jag ska plugga. Har två inriktningar som jag väljer mellan men i slutet på januari ska det vara klart. Under tiden kommer jag lägga min fokus på sockeravgiftning och att komma på banan med viktminskning samt avslappning/återhämtning.

Inledde dagen med mysig frukost, tända ljus och Daily Greatness Journal där jag svara på olika frågor och skriver ner min funderingar, kost och träning. Efter det blev det mitt livs första yogapass på Friskis & Svettis. Lite nervös innan för jag vet liksom aldrig vad jag ska förvänta mig. Har ju testat yoga innan men aldrig fastnat trots att jag verkligen tror det skulle göra mig gott. Har mest känt mig frustrerad för att "alla andra kan ha tårna bakom öronen", tappat fokus och legat i en hyperventilerande hög.

Laddad modet med att ta med min fina julklapp och inviga den. Lite som moraliskt stöd eller nåt. Men vet ni vad detta passade ju mig! Framför allt var det inte så pretentiöst om jag får lov att använda det ordet. Tidigare när jag testat yoga har det oftast varit bland de redan frälsta i en yogastudio. Då är det lätt att känna sig utanför innan man ens har gått in i lokalen. Här var det helt vanliga människor mjukisbyxor och t-shirts i alla åldrar. Och en mysig Wendy som med amerikansk brytning lugnt och fint guidade oss igenom passet.

För första gången kände jag ingen prestationsångest eller misslyckande känslor. Jag yogade på mitt sätt för mig själv. Som Wendy inledde passet med "det kvittar hur många andra människor det är i salen du yogar själv i din bubbla". Plus att detta var mer stretch, rörlighet och andning i lugn och behaglig takt. Ingen stress och inget andas precis så här där jag brukar loose it... Inte stressigt nu ska vi göra hundra positioner på 45 minuter, svettas som fasiken och böja kroppen i konstiga ställningar så att musklerna darrar. Inget fel på det men inte rätt för mig just nu!

Utan nej i andas i din egen takt men försök att göra detta långsamt och medvetet. Plus inte så jättemycket belastning på häl och svans så det funkade för mig.  Med det sagt så var det ändå en utmaning för det finns saker att jobba på. Speciellt att luta mig bakåt... Yikes! Och det som lugnade mig mest och fick mig att trivas var att Wendy visade olika varianter. Där jag i tidigare försök inte ens klarat "lägsta nivån" nu fick i vissa positioner känna mig stark och i andra medel/nybörjare. Det gör väldigt mycket för självförtroendet som för mig när det gäller yoga har varit lika med noll om inte på minus.

Känns som detta kan bli en bra inkörsport till mental återhämtning, lugna ner andningen och för musklerna att mjukas upp. Lite grann som yoga rookie camp! Me like! Dock väldigt kallt i salen så nästa gång ska jag ha mer värmande kläder. Men hela dagen har jag känt ett lugn i kroppen och en skön rörlighet så detta ska bli min nya onsdagsvana! Min fokus idag har alltså varit att landa i mitt VAM-beslut och börja andas igen. Vad väljer du att fokusera på och vad känner du tacksamhet för?

Viktigt att matcha sin yogamatta tycker jag...

Kommentarer

 1. Bra inledning på ditt VAM / Kram M

  SvaraRadera
 2. Jag har en likadan, superbra OCH jag har trillat dit för yoga, så härligt! Jag testar allt från hot yoga till yogalates.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem kunde tror att vi skulle bli yogafantaster Alex :-)

   Radera
 3. Vad härligt att höra att du gillade yogan. Jag finns här som din yoga-PT när du är redo för det. 😃 Jag har just börjat med min Daily greatness journal, så fin bok och så spännande det ska bli att använda den. Och ja, vi ses på Gerdahallens inspirationsdag. 😃 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli min onsdagsstandard :-) Du en fundering kring den "stora" daily journalen - är den uppbyggd på datum eller man börjar när som under året? Och va kul att vi ses på Gerda! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…