Fortsätt till huvudinnehåll

Säg livsstilsrådgivare...

Då är det klart! Den 16 februari så påbörjar jag min utbildning till Diplomerad Livsstilsrådgivare. Utbildningen består av tre block. Block 1 är kostrådgivare vilket jag ju faktiskt redan är men det skadar ju aldrig med en repetition. Block 2 är hälsoinpirationsdelen med sömn, stress, motivation och sista blocket fokuserar på beroende. Detta ska jag läsa på distans via datorn och självstudier. Med lite trixande har jag lyckats få till att kunna tenta med hjälp av en snäll studievägledare i Staffanstorps kommun.

Tentan är bokad till slutet på maj så därför gäller det att inte ligga på latsidan utan faktiskt plugga. Tydligen så är det också en hel del inlämningsuppgifter som man ska få godkänt på innan man får gå vidare till nästa block. Disciplin Jensen! Tanken är även att läsa kursen i Sockerberoende till sommaren. Och jag läser dessa enbart för mitt egna ego och för att få mer kunskap inom ett ämne jag brinner för. Har därför inga som helst planer på att jobba med detta aktivt utan jag vill lära mig mera så att jag kan jobba med mig själv och mina vanor/beteenden.

Så vad säger ni? Bloggen följer med på äventyret va? Ni får liksom hjälpa mig att plugga och kan hända att jag behöver en testperson eller två så då hoppas jag ni ställer upp.

Kommentarer

 1. Åh så spännande!Har oxå funderat på sån utbildning men inte kommit till skott...Ska bli kul att höra hur den är!/L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får utvärdera den till dig ;-)

   Radera
  2. Absolut,det är en mycket bra idé! :)

   Radera
 2. Grattis till ett bra beslut. Varför inte jobba med detta? / Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar M! Tror det är väldigt svårt att försörja sig plus att jag vill ha koll på mig själv först och främst. Kram!

   Radera
 3. Heja dig! Underbart att läsa! Kommer passa dig perfekt!

  SvaraRadera
 4. :) Låter både roligt och intressant, ställer gärna upp som testperson!!!
  KRAM
  Rebeca

  SvaraRadera
 5. Klart vi är med dig! Lycka till! //anna

  SvaraRadera
 6. Klart man vill följa med på den resan :) Ställer gärna upp som testperson.
  /Carina B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carina! Va bra att så många vill vara testpersoner. Om inte annat får vi ta en lunch i vår! Kram!

   Radera
 7. Jag har varit borta från din blogg ett bra tag!
  Tänk att man slutar leta inspiration och går in i dåliga vanor...
  Och vips så Var man tillbaka i övervikt och dålig kondis.
  Då blev jag glad att du är i samma läge - helt rätt inspiration!
  Jag följer med på din resa. Lycka till. // Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen tillbaka Helena! Ja den där förbaskade berg och dalbanan... Heja oss!!!!

   Radera
 8. Hej Tina! Jag är nyfiken på vad du tycker om utbildningen, ser att det är dags för tenta snart. Jag har precis anmält mig och börjar den 15/6. Ser fram emot en spännande kurs och att lära mig massor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Jag är väldigt nöjd med utbildningen. Intressant, lärorikt och jag får alltid snabba svar från utbildningsföretaget. Stort lycka till!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…