Fortsätt till huvudinnehåll

Att jaga steg...

... eller okej att gå ut och promenera i friska luften. Ja jag kallar det ju att jaga steg eftersom jag har min stegräknare runt halsen. När jag inte har den på mig så är bevisen väldigt tydliga - jag rör mig inte! En dag hemma och jag inte skulle bry mig om att jaga steg så kanske jag når upp till 1000 steg... För att vara hälsosam bör man röra sig mellan 7000 - 10 000 steg vilket det sistnämnda motsvarar för mig rörelse i 1 ½ timme. Inte konstigt att kilona läggs på...

Det har ju skrivit mycket om att 2-3 pass i gymmet räknas inte utan det är vardagsmotionen som är den allra viktigaste. Det vill säga att man rör sig lite varje dag men helst minst 30 minuter. Därför är just det här med att jaga steg eller att promenera i friska luften en så viktig del i min hälsa. Plus att det är ju jäkligt skönt att ut och gå samt andas luft i lungorna. Dock är det som jag skrev i helgen först den sista veckan som jag kan skriva skönt.

Det är precis som det går ett osynligt men ändå väldigt tydligt streck vid cirka 85 kilo. Mer än det och det är en plåga att jaga steg. Jag får verkligen tvinga mig ut och jag övertala mig själv enkelt att skippa. Jag kan ju göra det imorgon... Det är tungt att släpa runt på en kropp med för många kilon så nästa gång du tänker säga till någon - jamen det är bara att ut och rör på sig - så är det inte så bara. Det är en plåga för varje steg fast det handlar om något så grundläggande som att gå. Alla leder i kroppen och fötterna skriker samt att det gör ont i fettvävnaden som skumpar.

Om du inte varit överviktig testa och packa en ryggsäck med sisådär 20 kilo. Ge dig nu ut på den där lätta promenaden så kan du ringa mig sen och berätta hur det gick :-) Tyckte du det var skönt? Tror knappast det. Dock är det absolut ingen ursäkt till att inte röra sig för det blir ju inte bättre för varje kilo så läggs på utan precis tvärtom! Därför är det viktigt att tvinga sig själv för att sedan kunna fira framstegen när det väl känns bra. Så åter igen detta gör mig ännu mer taggad att fortsätta i denna riktningen för jag vill att det ska vara lätt och skönt att röra på sig! Heja mig!

Kommentarer

 1. Så sant Super Tina! Varje kilo väger sååå galet mycket så fort man ska röra på sig. Blir lika glad varje dag jag märker att det inte lika tunga steg som början av året!!
  Heja, heja! Du fixar det med lättare steg varje vecka, dock lika många min inte lika tunga ;)
  KRAM R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men märkligt att man inte är lika uppmärksam när de läggs på :-) Heja oss!!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…