Fortsätt till huvudinnehåll

Endorfiner is the shit!

Har haft en liten tuff vecka mentalt men efter lite prat med världens bästa make och finaste kompisen E så har jag landat. Ibland behöver man stöd utifrån den egna hjärnan för att rensa och bearbeta de där hjärnspökena. I detta fallet självpåtagen stress helt i  onödan. Meningen med min VAM-tid är ju just det att tagga ner och fokusera på min hälsa. Absolut inte jaga mig själv och hamna i stresshjulet igen. Fast det är ju så klart inget man gör i en handvändning när man som jag levt med hjärtat i halsgropen i flera år. Dags att dra i handbromsen och landa!

Något som hjälper mig jättemycket är just träningen och framför allt känslan i kroppen efteråt. Igår var jag ytterst tveksam om jag skulle bege mig till Friskis & Svettis för ett cirkelgym/indoor walking pass. Velade in i det sista men tänkte att nej det får nog mig att må bättre. Och det var helt rätt beslut. Kände mig stark i kroppen och körde på som tusan. Svetten lackade, musiken var jättebra och jag kände mig glad i hela kroppen. Precis mitt mål - stark och glad kropp!!!

Efteråt i omklädningsrummet kom instruktören Carola fram till mig och gav mig massa beröm för att jag krigat på så hårt. Plus att hon även noterade att min kroppsform ju håller på att ändras och frågade hur mycket jag gått ner. Kul att andra som sett mig sedan årsskiftet noterar det jag själv ser och känner dvs att min kropp håller på att förändras. För varje kilo som försvinner känner jag en lättnad. Tänkte blogga mer om resultaten de två första månaderna imorgon.

Men det jag egentligen ville säga var att jag är så glad att trots att det satt väldigt långt inne att jag tog mig till träningen. För jag mår ju så himla bra efteråt när de där endorfinerna rusar runt i kroppen. Plus mentalt får jag ju en break, får ny energi och rensar skallen. Kom nu ihåg detta Jensen nästa gång soffan lockar mer. Endorfiner is the shit när man VAM:mar och ja alltid ju :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…