Fortsätt till huvudinnehåll

Endorfiner is the shit!

Har haft en liten tuff vecka mentalt men efter lite prat med världens bästa make och finaste kompisen E så har jag landat. Ibland behöver man stöd utifrån den egna hjärnan för att rensa och bearbeta de där hjärnspökena. I detta fallet självpåtagen stress helt i  onödan. Meningen med min VAM-tid är ju just det att tagga ner och fokusera på min hälsa. Absolut inte jaga mig själv och hamna i stresshjulet igen. Fast det är ju så klart inget man gör i en handvändning när man som jag levt med hjärtat i halsgropen i flera år. Dags att dra i handbromsen och landa!

Något som hjälper mig jättemycket är just träningen och framför allt känslan i kroppen efteråt. Igår var jag ytterst tveksam om jag skulle bege mig till Friskis & Svettis för ett cirkelgym/indoor walking pass. Velade in i det sista men tänkte att nej det får nog mig att må bättre. Och det var helt rätt beslut. Kände mig stark i kroppen och körde på som tusan. Svetten lackade, musiken var jättebra och jag kände mig glad i hela kroppen. Precis mitt mål - stark och glad kropp!!!

Efteråt i omklädningsrummet kom instruktören Carola fram till mig och gav mig massa beröm för att jag krigat på så hårt. Plus att hon även noterade att min kroppsform ju håller på att ändras och frågade hur mycket jag gått ner. Kul att andra som sett mig sedan årsskiftet noterar det jag själv ser och känner dvs att min kropp håller på att förändras. För varje kilo som försvinner känner jag en lättnad. Tänkte blogga mer om resultaten de två första månaderna imorgon.

Men det jag egentligen ville säga var att jag är så glad att trots att det satt väldigt långt inne att jag tog mig till träningen. För jag mår ju så himla bra efteråt när de där endorfinerna rusar runt i kroppen. Plus mentalt får jag ju en break, får ny energi och rensar skallen. Kom nu ihåg detta Jensen nästa gång soffan lockar mer. Endorfiner is the shit när man VAM:mar och ja alltid ju :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…