Fortsätt till huvudinnehåll

Hemlig ätare?

För cirka 1½ år sedan tipsade jag om denna brittiska TV-serien (jag hade ju rätt i att jag bloggar samma saker igen :-) ) och i helgen fick jag upp ögonen för den igen. Tyvärr är det inte så lätt att komma åt avsnitten från senaste säsong men jag hittade några på YouTube. Så sök där och se vad du hittar. Önskar verkligen att denna skulle sändas i Sverige (nej tack till svensk version utan jag menar originalet) för den är så himla bra!

Några tips jag plockade upp från de senaste avsnitten var:

 • Var medveten och ärlig inför dig själv med ditt matintag.
 • Vi underskattar alltid hur mycket och vad vi äter.
 • Ha inte godsaker som frestar hemma.
 • Lär känna din kropp och hur den fungerar.
 • Tillämpa Mindful Eating dvs ät i gott sällskap, i lugn miljö, vid ett matbord. ALDRIG framför någon form utav skärm dvs TV, mobil, padda. Lägg ner besticken och tugga.
 • Planera din mat.
 • Släng för stora kläder.
 • Om jag nu ska äta, så njut!
 • Jojobantning - en anledning kan vara att man vet att man kan gå ner i vikt så man tar inte en uppgång på lika stort allvar dvs man vet att man kan när man bestämt sig. Kan bli beroende utav tillfredsställelsen att lyckas, berömmet man får när man går ner etc.
 • Vänta alltid i 20 minuter innan du tar en andra portion.
 • Man måste ändra på sitt liv om man ska lyckas i en viktnedgång och behålla målvikten dvs skapa rätt förutsättningar. Går inte att gå tillbaka till hur man levde innan.

Den siffran som fastnade i huvudet var att man snacksar 89% mer om man intagit sitt huvudmål framför en skärm för att hjärnan registrerar inte att man äter eftersom den underhålls med annat. Det vill säga att hjärnan tror inte du har ätit så den blir sugen snabbt igen och kräver energi oftast i form av fett och socker... Något att tänka på!

Kommentarer

 1. Slänga för stora kläder är ju helt klart bäst!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det. Något som jag inte riktigt tillämpat fullt ut men nu så!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…