Fortsätt till huvudinnehåll

Ändringar!

Idag är det 12 veckor sedan jag startade mitt sista viktminskningsprojekt och idag går jag in nästa fas. Tänker inte gå igenom varenda detalj för detta är mitt facit och vad som funkar för mig utifrån mina förutsättningar. Plus för att vara ärlig jag vill inte ha för många åsikter som påverkar. Men jag la upp planen för hela året redan innan dvs vid årsskiftet men justerar så klart efter hand jag utvärderar. Jag känner efter hur funkar kroppen och knoppen hela tiden med syftet att ha en stark och glad kropp.

Viktresultatet är 18 kilo (prick :-) ) på dessa veckorna men nu kommer det gå långsammare då jag ökar på kalori-intaget. Plus att jag mäter och fotar en gång i månaden - dags på söndag. Jag har satt ett datum utifrån att ha ett mål att jobba mot men är inte manisk med att har jag inte nått en viss vikt dag X så är livet över. Snarare att jag har delat upp projektet i hanterbara bitar tex 3 veckor på detta sättet eller som kommande del som kommer vara i 30 dagar. Detta för att få en överblick, pepp på vägen så det inte känns överväldigande och för mig funkar det om jag är specifik för att kunna se målet.

Kommande delen i projektet att hitta min balans under detta året består av 30 dagar (27 mars - 25 april). Vi kan ju kallad den "Tinas 30 dagars utmaning" för man ska väl alltid ha ett fancy namn eller en catchig hashtagg :-) Jag kommer öka på kalorierna med 400 kalori per dag för att få mer energi och kraft till träningen. All mat kommer från och med nu bokföras i Lifesum-appen som jag använt tidigare och som funkar för mig. Träningen kommer se likadan ut dvs jaga steg, en del hemmapass, en del gympass och spinning. Fast nu är det dags att ta tag i den där Mammamage-appen för att bygga upp de inre magmusklerna. Har ju inte gått så bra så nu är utmaningen att jag under 30 dagar ska köra 5 minuter/dag. Det ska jag klara!

Hänger du på min resa och kanske du också vill utmana dig själv på något sätt under 30 dagar?

Kommentarer

 1. Då får jag ta och ladda ner mammamage-appen så kör jag också den :)
  Du är så jävla grym Super Tina!!!!
  KRAM
  Aceber ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har jag kört 2 dagar på raken - heja oss :-) Kramis

   Radera
 2. Snyggt jobbat! Du är målmedveten och kunnig, du tar dig i mål!

  SvaraRadera
 3. Vi är alla olika och olika saker fungerar för oss. Tycker inte ens att du behöver redovisa hur just du gör. Vet att du har kunskaperna och utvärderar under tiden. Fortsätt du med det upplägg som du känner passar bäst för dig!
  Det där med att utmana sig med kortsiktiga mål tycker jag är bra. Startade "godisstopp" 1 februari och håller i än. Känner dock att jag vill äta godis framöver, men frågan är om jag kommer tycka om det nu...
  För mig är det oftast utmaningar som gäller träningen. I år var det Tjejvasan och framöver Göteborgsvarvet. Vet inte än om jag kommer genomföra Göteborgsvarvet p g a mina knän utan har sagt att jag bestämmer mig samma vecka som det är. Skulle vilja ha något att träna inför till hösten...
  Något jag borde sätta mer specifika mål för är min styrketräning...
  Heja på och grattis till -18 kg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Grodmamman - jag behövde höra dina ord! Tips angående godis - håll ut så länge du kan tex ha en event räknare på din mobil som räknar upp dagarna som du avstått. Lycka till med målsättningen - you can do it!!!! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…