Fortsätt till huvudinnehåll

Fota prinskorv?

Håller ju på för fullt med del två i block ett utav min utbildning till Diplomerad Livsstilsrådgivare. Denna delen handlar mycket om själva kostrådgivningen och olika cases dvs jag ska registrera en klients matdagbok för en vecka i dataprogrammet som används och utvärdera samt ge förslag på förbättring (stackars min mamma - tur hon är tålig :-) ), jag ska lösa ett klientfall med fiktiva studenten Kalle på 20 år som vill bygga muskler och surplar proteindrinkar hela dagarna, jag ska förbättra olika klassiska maträtter såsom köttbullar med makaroner och ketchup, jag ska diskutera måltidsmiljön för förskolebarn och "bjuda" dem på lunch och skapa en trivsam miljö och jag ska utvärdera olika matvaror som vi finner vid våra dagliga shoppingrundor tex grovt bröd, olja/margarin, mjölk, charkprodukter och fruktyoghurt samt ge förslag på bättre alternativ etc.

JÄTTEKUL är det och jag märker att jag liksom triggas igång utav uppgifterna och hittar inspiration hela tiden till bättre svar/förslag/argumentation/ideer. Häromdagen så tog jag tag i uppgiften i mataffären. Tog med mig block och penna och tänkte här får jag väl anteckna som en galning eftersom jag skulle exempelvis jämföra fettsyresammansättningen i oljor, räkna energiprocent på fruktyoghurt, granska och diskutera skillnaderna i D-vitamininnehållet i olika mjölksorter, jämföra sockerarter och kostfibrer i grovt bröd m.m. Men se denna bloggerska kom på den briljanta idéen att nä jag tar foto på produkterna och innehållsförteckningarna så kan jag göra färdigt uppgiften i lugn och ro hemma.

Sagt och gjort upp med mobilen och det stora äventyret kunde börja. Puh vart lite svettigare än vad jag trott för starkt strålkastarljus från lysrör är inte att leka med. Försökte också ignorera alla nyfikna som nog undrade vad tusan jag höll på med där jag stod och fotade prinskorvar, lingongrova, lättmjölk och jag vet inte vad :-) Men vill man bli en Livsstilsrådgivare så är det smällar man får ta... Fast nu ha jag inte tid att blogga med er mer för nu måste jag ju slutföra uppgiften så att fröken blir nöjd.

Studenten som tar skolan på allvar :-)

Lingongrova som numera finns i olika varianter. Smaskig men vi har lärt oss nu va att den innehåller för mycket socker eller?

Där ser ni inte så lätt att få bra bilder i en matbutik...

Smart tycker jag att ta vara på "spillet" också behöver ju inte vara perfekta skivor. Glömde dock kolla hur det skiljde sig i prissättningen.

"Utan tillsatt socker" är ju den nya slogan!

Eller har "rik på protein" tagit första platsen nu? Kom inte ihåg att det stod på mjölkpaketet när en annan var ung...

Nytt varumärke för mig i margarinhyllan...

Kommentarer

  1. Allt detta är ju så intressant!!! Lär mig mer ;)!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I will :-) Funderar på veckans tips i matbutiken här i bloggen. Tips som kan guida en i affären till olika matval. Kanske det skulle funka?

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…