Fortsätt till huvudinnehåll

Friskis ledare?

I torsdagskväll befann jag mig på Friskis & Svettis i vanliga människokläder och med smink på ögonlocken. Tillhör inte vanligheterna precis då den vanliga stassen brukar bestå av träningskläder och så lite i fejjan som möjligt. Tror knappt de kände igen mig :-) Anledningen till mitt uppklädda besök var en Informationsträff om hur man kan engagera sig i Friskis & Svettis i Lund. Jag tänkte nämligen att jag saknar instruktörsrollen och om jag får skryta lite så var jag inte helt illa heller...

Plus att jag ville få veta om det fanns andra saker att göra. Till exempel bor jag ju 500 meter från skolan där F&S kör pass här i Hjärup vilket ju är smidigt samt att jag är ju en lite eventfixare som tycker det är kul att blanda mig i. Eftersom F&S är en ideell förening så behövs ju alla frivilliga för att få det att funka. Och jag tänkte att använda detta som en del i mitt framgångsrecept dvs att för mig att behålla min hälsa så är det ju suveränt att vara engagerad i något som faktiskt vill främja andras hälsa och kanske jag kan bidra med inspiration utifrån min egna resa. Dessutom som en balans sedan till jobb så inte all fokus läggs där utan att jag har ett liv utanför.

Men jag är ju en allt eller inget person så detta blir en utmaning för mig att hålla det på lagom nivå och inte att signa upp för allting bara för att. Jag måste ju välja godbitarna som gynnar mig i form av glädje och motivation så att det inte blir ett måste som sedan stressar mig. Svårt det där med balans men jag övar mig själv varje dag att vara mer lagom och rensa undan det som inte krävs/behövs - vad är good enough helt enkelt. Så om någon vecka eller så får jag se om jag blir kallad tillbaka på intervju efter att ha lämnat in min intresseanmälan så får vi se vad detta äventyret slutar.

Håll tummarna för mig och vi kan väl komma överens om att ni hojtar till här i bloggen om jag tar på mig för mycket :-)

Kommentarer

  1. Vad spännande! Jag lovar hålla koll på dig. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Nellie - så bra att jag har dig!!! Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…