Fortsätt till huvudinnehåll

Lättare liv trots plus...

I fredagsmorse när jag ställde mig på stålplattan så blev jag inte så förvånad när den visade på plus. Bara med ynka 2 hekto men under första sekunden hinner tankarna fladdra. Jag vet inte om ni viktminskare känner igen er i tanke: fy fan vad orättvis jag som kämpat så... Kan tänka mig att en och annan av er har tänkt samma tanke eller är jag helt ute och cyklar :-) Det är nu det gäller att "stick to the plan" och erkänna för sig själv att det är kroppen som bestämmer villkoren för när kilona försvinner - inte huvudet.

Det vill säga det kvittar ju hur mycket jag spänner ögonen i vågen och tänker nu ska du visa 2 kilo minus för den kommer ju ge dig ett ärligt svar utifrån vad din kropp känner för. Plus att 2 hekto är verkligen inte att hetsa upp sig för utan tänk ett steg längre. Vad kan vara anledningen? Har jag tränat annorlunda denna veckan, har jag verkligen följt matplanen som planerat, kanske mens på gång, har jag druckit mindre vatten, har jag gjort number 2 etc. Det jag försöker säga är att inte koppla på reptilhjärnan a la då kan jag lika gärna skita i detta och äta allt jag kommer över...

Varför blev jag inte förvånad? Jo för jag har känt att kroppen har varit tung denna veckan. Annorlunda träning med en fullt ös helg och sedan mindre träning blir ju som en chock för kroppen. Har känt mig mer "vätskig" och plus att pollen nu gjort sitt intåg vilket har gjort mig otroligt trött. Doktorn förklarade ju för mig sist att då är det som en stor inflammation i kroppen som måste bekämpas. Då kanske inte kroppen samtidigt kan bekämpa fettet. Jag har sovit annorlunda men jag följt matplanen så don´t sweat it. Bara go with the flow och hoppas/jobba för bättre resultat vid nästa invägning.

Det jag också gör är att tänka på alla (hälso)fördelar jag vunnit hittills och det kan vara stort eller smått. Exempelvis upptäckte jag häromnatten att det är lättare att sova på soffa för nu får jag bättre plats, det går åt mindre duschcreme och lotion (bra för en fattig student) samt är lättare att smörja in sig och ta hand om kroppsbehåringen, mina höfter börjar göra mindre ont (halleluja för det), smidigt att få på sig strumpor nu för tiden och att jag faktiskt orkar cykla nästa 4 timmar dagen efter träningseventet på Gerda. Min kropp är helt enkelt fantastisk och jag är grym oavsett siffran på stålplattan! Ge dig själv lite kärlek och förståelse så blir livet lättare - I promise!

Kommentarer

  1. Hahaha mindre duschcreme, UNDERBART, så har jag aldrig räknat!!!
    Heja, heja, heja!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…