Fortsätt till huvudinnehåll

Ny kraft

Har ju en tredje föreläsning att berätta om nämligen den jag var på i måndags. Blev inbjuden av kompisen Rebeca - tack för att du tänkte på mig vännen! Föreläsningen hette "Ny kraft" och Stellan Nordahl föreläste. Det var inte den tightaste föreläsning jag varit på men den hade sin charm. Och som skrivet tidigare så kan man alltid ta något tankevärt med sig hem. Temat var "Redan tidigt sattes mycket av ramarna i ditt liv - vad är möjligt och vad är omöjligt, vad är bra och vad är dåligt, vad får man och vad får man inte göra. Sanningar som blivit dina. Det är dags att fundera över vem som är regissör i ditt liv."

Följande tog jag med mig hem:

  • För att få en förändring måste man ha en öppenhet, nyfikenhet och ifrågasätta
  • Vad du vet är viktigare än vad du fått lära dig att tro
  • Lev i nuet men planera för morgondagen
  • Ställ dig frågan - vad är jag stolt över?
  • Tankar är starka fenomen - de kan tynga oss och lyfta oss
  • Se dig själv lyckas
  • Om du inte har tankar kring framtiden hur ska den då kunna slå in?
  • Sätt upp en livsvision tex om 6 år (vilken siffra som bara den är realistisk för dig) - hur ska familjerelationen se ut, hur ser karriär/studier/jobb ut, hur ser det ut ekonomiskt, hur kan jag ge tillbaka till samhället? Var specifik. Angående den sista - ge tillbaka på ditt sätt tex det behöver inte vara rädda världen utan se det lilla. Tips var om man hade en respektive att först göra detta separat sedan gå igenom tillsammans så att man är samspelta.

I fall du är nyfiken så ska Stellan föreläsa i Helsingborg den 20 april och Kristianstad den 18 maj. Han avslutade även med en dikt "A Life in Your Hands" skriven av Dorothy Law Holte som blev en väldigt fin avslutning tyckte jag.

"If a child lives with criticism, he learns to condemn;
If a child lives with hostility, he learns to fight;
If a child lives with ridicule, he learns to be shy;
If a child lives with shame, he learns to feel guilty;
If a child lives with tolerance, he learns to be patient;
If a child lives with encouragement, he learns confidence;
If a child lives with praise, he learns to appreciate;
If a child lives with fairness, he learns justice;
If a child lives with security, he learns to have faith;
If a child lives with approval, he learns to like himself;
If a child lives with acceptance and friendship, he learns to find love in the world."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…