Fortsätt till huvudinnehåll

Stress...

Puh på 8 dagar har jag varit på 3 spännande och intressanta föreläsningar. Jättekul med nya intryck och tankar. Jag brukar säga "alltid kan man lära sig något nytt om sig själv". I onsdags förra veckan lyssnade jag på Kjell Enhager igen. Han föreläste ju på Hemmakvälls konferens i november. Hmm tror ni jag lyssnat på poddarna eller sett DVDn... Nä just det ja men jag kanske kommer göra det snart :-) Det var inte så mycket nytt utan snarare en upprepning från förra gången men som sagt man kan alltid lära sig något. Om inget annat så fick jag en liten energiboost och fick snickesnacka med träningskompisen Britta. Inte så illa det ju!

Den andra föreläsningen som jag var på i måndags tänkte jag skriva om i ett eget inlägg. Och den sista föreläsningen är egentligen inte klar. För den kommer följas upp med en workshop den 15 april. Temat var/är "Stresshantering - konsten att säga nej för att kunna säga ja!" och arrangeras utav Unionen. (Tips: kolla ditt fack eller andra organisationer runt om dig oftast finns det en massa föreläsningar att gå på alldeles gratis.) En kvinna som heter Malin Hägglöf föreläste generellt om stress samt berättade om sin egna personliga erfarenhet. Väldigt intressant och jag ser fram emot workshopen.

Jag är övertygad om att hade jag inte tagit detta VAM-året för att hitta min balans och fokusera på min hälsa så hade jag nog rusat in i den där berömda väggen med huvudet före förr eller senare. Men det är ju inte alla individer som lyssnar på sin kropp eller har möjligheten att göra som jag. Därför tror jag det blir viktigare och viktigare att se varningstecken och lära sig sin balans - hur ska jag som individ hantera stress? Måste jag vara med överallt, vill jag verkligen göra detta, ska jag verkligen förändra allt på en gång, hur bör jag leva för att må bra, borde jag tacka nej för att istället kunna tacka ja till det som ger mig energi m.m. är frågor som man kan ställa sig? Därför är jag väldigt nyfiken på att ansöka till detta till hösten för att lära mig mer om mig själv och kanske hjälpa någon annan på vägen.

Har lagt in en del bilder jag tog från föreläsningen men vet inte hur much sense det ger när man inte varit på plats. Men kanske hittar du något tips, läser något som ger dig en tankeställare eller så är du bara nyfiken. Klicka på bilderna så blir det större så du faktiskt kan läsa utan förstoringsglas :-) Vill även passa på att tipsa om detta klippet jag såg på i lördags på Nyhetsmorgon - speciellt den sista skälvande minuten där det kommer en del tips.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…