Fortsätt till huvudinnehåll

Superfoods anyone?

Imorse ringde klockan tidigt för jag skulle nämligen iväg på en frukostföreläsning i vår tredje största stad. Sätta på sig ansiktet numera kan ta lång tid pga den j#¤%&la pollen. Men imorse så vart jag faktiskt hyfsad fräsch dvs mina ögon syntes... Iväg kom jag och väl på plats mötte jag upp Nellie. Efter lite snabbprat så var det dags att bänka sig. Jag kan väl säga så här om själva föreläsningen: jag tror att för de flesta så är detta ett för avancerat steg dvs kanske bättre att lägga energin på att äta bra vällagad mat anpassad till en som individ och vill man se ta det till en annan nivå kan man börja lägga lite pulver i sin morgonsmoothie.

Dagens 4Good föreläsningen - alltid väldigt bra arrangerat!

Inte med det sagt att det är strunt med Superfoods. Jag tror definitivt att vi kommer se mer av detta och upptäcka nya fördelar med diverse växter på vår planet. Det som fascinerade mig var en del av de frågorna som ställdes som jag tycker tydliggör just det här med "hur avancerade" ska vi vara i vårt kostintag. Det som de flesta sökte var "ett facit" - ja men säg till mig exakt hur mycket jag ska ta, av vad och när så gör jag det för jag vill ju vara hälsosam och gärna kompensera för de tre croissanterna jag tryckte i mig för 20 minuter sedan eller godiset jag åt igår...

Min rekommendation är: gör det som känns rätt för dig vad det gäller mat och superfoods. Jamen gillar du att ha raw kakao nibs på din musli - ät det eller älskar du chiapudding till mellis - kör på. Men om du är "nybörjare" i kostdjungeln så tror jag det finns andra steg att ta först innan du hoppar på allt som finns därute på marknaden. Till exempel ät hemmalagade burgare än en från McDonalds eller byt ut det vita brödet mot ett mer hälsosamt alternativ eller lägg till lite mer grönsaker på lunchtallriken. Du behöver inte halsa nyponpulver med vetegräs samtidigt som du håller för näsan för att må bra och vara super...

Har lagt upp denna bilden på Insta från min kurslitteratur för ett tag sedan men tycker den beskriver det jag försöker förmedla dvs ta det i steg utifrån dina förutsättningar (klicka på bilden så blir den större).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…