Fortsätt till huvudinnehåll

Vasaloppsspinning med öm rumpa!

När klockan ringde 6.30 så var jag väl inte fräschast i stan men ändå helt okej efter gårdagens eskapader på Gerdahallen (mer om det i ett annat inlägg). Dock lite öm på sittknutorna (vilket inte är bättre nu efter 4 timmar på cykeln). Smart Jensen att köra ditt första spinningpass på typ 6 månader dagen innan Vasaloppspinning... Tvätta sig, borsta tänderna, på med träningsoutfiten och packa det sista. Sen var jag redo att hämta upp min partner in crime Rebeca. Tur hon ville följa med för det är ju alltid trevligt med sällskap! Tack vännen!!!

Vi kom i god tid till Friskis och fick vars en cykel långt fram. Trevligt! Ställde in och provcyklade, slänga in extra grejerna i skåp, toabesök och sen vart det liksom dags. Klockan 8.00 gick starten som vi fick se på storbildsskärm (ja vitt papper på spegelväggen räknas som det). Dock samarbetade inte projektor så en minut senare dog bilden. Tur det finns händiga värdar som fixade och trixade så efter en timme kom bilden tillbaka. Men vi körde hårt under tiden för de duktiga instruktörerna guidade ju oss igenom de lite över fyra timmarna det tog. Plus bra musik som man kan sjunga med till hjälper ju också :-)

Typ en gång i timme vid byte av instruktör så fanns det blåbärsoppa, äppeljucie, banan, apelsin, jordnötter, choklad, saltgurka m.m. som serverades. Ypperligt tillfälle att ta en bensträckare och halvvägs så passade vi på att byta till torra kläder, plåstra om ömma tår, smörja in rumpan (för att minimera friktion...) och fylla på vatten. Jag får säga att det gick över förväntan och jag orkade trycka på nästan hela tiden. Rebeca och jag skojade dock om att vi kunde ju köra en svenska klassiker dvs när Vansbro simmas, Vättern cyklas och Lidingö springs kan vi ju samlas igen och cykla. Väldigt stolt över mig själv även om jag nu parkerar spinningskorna fram till Spin of hope i slutet på månaden :-)

STORT TACK till alla på Friskis i Lund som fixat så bra till oss!!! Gjort iordning salen med alla cyklar och crosstrainers, fixade fika och det tekniska, peppande instruktioner och glada tillrop samt allt efterfix som ju blir vid sådana här events. Verkligen uppskattat och bra jobbat!!!

Vi börjar förbereda oss för start!


Glada tjejer inför starten... 

Och där gick startskottet! 

Glad Jensen men fasiken vad öm rumpan är :-)


Blåbärssoppa och ombyte i halvlek... 

Heja gänget! 

Och heja mig!

Speedade tjejer inför sista timmen :-) 

The grand finale! 

Kommentarer

 1. Asså du är ju helt galen!!! Hahaha! Härligt!

  SvaraRadera
 2. Tack själv vännen för en helg i träningens tecken, we like!!!! <3
  KRAM
  R

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa helgen på länge med bästa tjejen! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…