Fortsätt till huvudinnehåll

Att resa sig smärtfritt!

Igår var första gången jag gick i jeans på typ ett år. Och de satt bekvämt. Visserligen de största jag äger men skit i det jag hade inte mjuka leggings på kroppen utan jeans! Jag åkte in till Lund i vårliga kläder som jeans, blå tröja och min gröna vårjacka med värsta bästa promenixskorna på fötterna i bubbelgumfärger. Kände mig så fin! Japp några kilo kvar närmare bestämt 12 men ändå så himla nöjd och glad!

Fast det bästa av allt vet ni vad det är och något jag upptäckte häromdagen? Trist att det tar lite tid att upptäcka men det är att jag numera kan resa mig upp från en soffa/stol utan att det är 80-åriga ledbrutna Agda som träder in. Sa till maken när jag reste mig från soffan att nämen oj vad lätt det gick... Behöver liksom inte stanna halvvägs med överkroppen framåt böjd för att sakta räta ut mig för det gör så jäkla ont i rumpan och fetthyllan ovanpå. Och sen vänta i en minut innan jag tar sats för de första stapplande stegen pga värk i höfterna (framför allt i fettdepåerna och huden).

Tjoff säger det och jag bara reser mig och går. Eeehh när hände detta liksom? Och varför märker man inte det direkt utan först efter typ en vecka eller två? Märkligt det där hur kroppen och knoppen funkar. Men framför allt är jag så himla glad att jag har återtagit min kropp och att de är jag som bestämmer hur den ska må! Jag vill och ska aldrig mer hamna i fångenskap av krämpor orsakat av mitt egna ätarbeteende! Det är helt enkelt inte värt det! Nu fortsätter jag mot nya hälsovinster med en stark och glad kropp samt med ett stolt leende på läpparna!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…