Fortsätt till huvudinnehåll

Att resa sig smärtfritt!

Igår var första gången jag gick i jeans på typ ett år. Och de satt bekvämt. Visserligen de största jag äger men skit i det jag hade inte mjuka leggings på kroppen utan jeans! Jag åkte in till Lund i vårliga kläder som jeans, blå tröja och min gröna vårjacka med värsta bästa promenixskorna på fötterna i bubbelgumfärger. Kände mig så fin! Japp några kilo kvar närmare bestämt 12 men ändå så himla nöjd och glad!

Fast det bästa av allt vet ni vad det är och något jag upptäckte häromdagen? Trist att det tar lite tid att upptäcka men det är att jag numera kan resa mig upp från en soffa/stol utan att det är 80-åriga ledbrutna Agda som träder in. Sa till maken när jag reste mig från soffan att nämen oj vad lätt det gick... Behöver liksom inte stanna halvvägs med överkroppen framåt böjd för att sakta räta ut mig för det gör så jäkla ont i rumpan och fetthyllan ovanpå. Och sen vänta i en minut innan jag tar sats för de första stapplande stegen pga värk i höfterna (framför allt i fettdepåerna och huden).

Tjoff säger det och jag bara reser mig och går. Eeehh när hände detta liksom? Och varför märker man inte det direkt utan först efter typ en vecka eller två? Märkligt det där hur kroppen och knoppen funkar. Men framför allt är jag så himla glad att jag har återtagit min kropp och att de är jag som bestämmer hur den ska må! Jag vill och ska aldrig mer hamna i fångenskap av krämpor orsakat av mitt egna ätarbeteende! Det är helt enkelt inte värt det! Nu fortsätter jag mot nya hälsovinster med en stark och glad kropp samt med ett stolt leende på läpparna!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…