Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är en bra hälsoinspiratör!

Igår fick jag svar från fröken på min senaste inlämningsuppgift: "Du har igen gjort ett mycket bra och välarbetat arbete. Dina svar är tydliga och väl sammanfattade, det är lätt att förstå vad du menar och att du har förstått uppgifterna. Speciellt din friskvårdsdag har ett bra och noggrant planerat upplägg för att få med alla medarbetarna oavsett motivationsgrad. Du visar att du har kunskaperna, erfarenheten och idéerna för att bli en bra hälsoinspiratör! Det är inget som behöver kompletteras!" Yes så glad och stolt är jag!!!

Är som som skrivet inne på sista delblocket och har besvarat 36 frågor utav 75 frågor dvs 39 stycken kvar... Plus att jag ska göra ett nytt studiebesök i en mataffär för att undersöka yoghurt, bröd, müsli, sylt och saft. Jag ska välja 5 produkter i varje kategori och undersöka sockerinnehåll, diskutera för/emot m.m. Jag har ju även min sockerutställning som blir av den 4 maj (wish me luck) på Friskis, två klientfall där sockerberoende och rökavvänjning ska behandlas med hjälp av bla motiverande samtal. Och slutligen ska jag skapa ett hälsoformulär som ska innehålla frågor om kost, fysisk aktivitet, stress, sömn, alkohol och tobak. Puh det gäller att ligga i :-)

Min tanke är att lämna in denna sista inlämningen kvällen den 4 maj sen blir det tentaplugg för fulla muggar. Den 26 maj är det dags. Tänkte att bloggen får följa med på äventyret så pluggar jag samtidigt som kanske du kan få ta del av någon matnyttig information eller får inspiration. Jag tycker i alla fall jag har lärt mig väldigt mycket under denna utbildningen och är så glad för att jag valde denna vägen att vandra. Som jag skrev på instagram häromdagen för första gången på många år har jag drömmar. Och vad de är skriver jag om i ett annat kommande inlägg...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…