Fortsätt till huvudinnehåll

Lättnadens suck

Puh fick svar från fröken på mina svar på del 2 i första blocket i min utbildning till "Diplomerad livsstilsrådgivare". Och jag är så glad och stolt för titta här så fina ord jag fick: "Du har gjort ett mycket väl genomarbetat dokument med flera kloka kommentarer och reflektioner. Dina svar visar på en djupare förståelse och ett intresse för ämnet. Värt att lyfta fram extra är genomgången av kostregistrering du har gjort till din kund. Den är noggrant utförd och tydligt redovisad. Du lämnar även bra råd som är väl motiverade och realistiska för kunden att genomföra. Mycket bra gjort! Det är inget som behöver kompletteras, bra jobbat!"

Slutför just nu på del 3 där frågorna handlar om vitaminer (tex bristsjukdomar, vad ska man äta om man behöver vitamin E, varför finns det rekommendationer, vad händer om man får ett överskott av en fettlöslig vitamin), mineraler (tex hur grupperas mineralämnen, varför varierar rekommendationerna av järn för en kvinna, vilka är symtomerna på magnsiumbrist), antioxidanter (tex hur uppstår fria radikaler, vad är antioxidanternas funktion) och kosttillskott (tex vad är riskerna, finns det någon nytta, kvoter på Omega-3 och Omega-6). Eller finns det olika behov för olika individer tex veganer, elitmotionärer, gravida, barn, äldre? Samt diverse praktiska övningar där matsedlar ska skapas och olika preparat ska jämföras tex multivitaminer.

In other words I am keeping busy men är väldigt nöjd med livet! Är du nöjd med livet?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…