Fortsätt till huvudinnehåll

Gårdagens bjudning...

Igår hade vi 20 personer på besök hela eftermiddagen. Grillfest igår och afternoon tea till helgen. Mycket bjudningar nu :-) Kul men sen får det nog bli en paus för värdinnan vill inte ha mer frestelser i huset if you know what I mean... Igår blev det grillad ytterfile och stark korv, egenköpt potatissallad (tips: Rydbergs creme fraiche på gotländsk potatis is the shit), matig grönsallad med olika tillbehör för varierande åldrar och smak.

Efterrätten blev pannacotta med halloncoulis (eller fancy hallonkuliss som maken döpte det till :-) ). Receptet kommer från 56kilo.se. Jag använde SteviaSocker och det funkade väldigt bra. Dock skippade jag socker i hallon så det blev lite syrligare och så använde jag hackade 70% mörk choklad som pynt. Det var försvinnande gott och gästerna gillade det verkligen så testa det receptet. Och vad kan gå fel med kokt grädde och socker...

Sedan var det dags för ytterligare ett kaktest inför kommande tebjudning. I veckan har jag bakat lite andra kakor som maken godkänt som hemlighålls så länge. Men idag var det dags för tigersockerkaka och hallonmarängrutor. Väldigt smaskigt speciellt sockerkakan medans jag hade för mycket hallon i rutorna så de blev lite blöta. Fast det är ju därför jag testbakar för att allt ska bli bra på lördag. No pressure... Vilka som röstades in på temenyn? Det får ni veta i helgen :-)

Bildkavalkaden kan börja med underbara hallon...

Tigerkakan... 

Grillat


Köpesallad! 

Grönt är skönt! 


Gottigt!

Kakor på rad... 

Finbesök minsann!

Värdinnan fjantar sig och förresten vad gör en studentmjukis runt halsen på en som tog studenten för över 20 år sedan... Jo litet skämt med min kära gudmor som tyckte att hon gått miste en examensfest när jag hämtade ut min magister. Att det var för över 10 år sedan kan vi ju förtränga :-) Så man kan visst då ställa till med en examensfest när man känner för det!

Kommentarer

  1. ELDPROV, jag föll som en fura!!! TYVÄRR!!! Gud så trött jag blir...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh jag vet Alex man blir trött på sig själv men du är ju grym som gick och tränade!!! Och i snyggaste outfiten :-) Det som hände det hände nu är det gjort. Nya tag och fokus på 3 veckor tills semestern. Gör bara ditt bästa mer går inte och du är grym!!!! Största peppkramen - nu kör vi du och jag!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…