Fortsätt till huvudinnehåll

Gårdagens bjudning...

Igår hade vi 20 personer på besök hela eftermiddagen. Grillfest igår och afternoon tea till helgen. Mycket bjudningar nu :-) Kul men sen får det nog bli en paus för värdinnan vill inte ha mer frestelser i huset if you know what I mean... Igår blev det grillad ytterfile och stark korv, egenköpt potatissallad (tips: Rydbergs creme fraiche på gotländsk potatis is the shit), matig grönsallad med olika tillbehör för varierande åldrar och smak.

Efterrätten blev pannacotta med halloncoulis (eller fancy hallonkuliss som maken döpte det till :-) ). Receptet kommer från 56kilo.se. Jag använde SteviaSocker och det funkade väldigt bra. Dock skippade jag socker i hallon så det blev lite syrligare och så använde jag hackade 70% mörk choklad som pynt. Det var försvinnande gott och gästerna gillade det verkligen så testa det receptet. Och vad kan gå fel med kokt grädde och socker...

Sedan var det dags för ytterligare ett kaktest inför kommande tebjudning. I veckan har jag bakat lite andra kakor som maken godkänt som hemlighålls så länge. Men idag var det dags för tigersockerkaka och hallonmarängrutor. Väldigt smaskigt speciellt sockerkakan medans jag hade för mycket hallon i rutorna så de blev lite blöta. Fast det är ju därför jag testbakar för att allt ska bli bra på lördag. No pressure... Vilka som röstades in på temenyn? Det får ni veta i helgen :-)

Bildkavalkaden kan börja med underbara hallon...

Tigerkakan... 

Grillat


Köpesallad! 

Grönt är skönt! 


Gottigt!

Kakor på rad... 

Finbesök minsann!

Värdinnan fjantar sig och förresten vad gör en studentmjukis runt halsen på en som tog studenten för över 20 år sedan... Jo litet skämt med min kära gudmor som tyckte att hon gått miste en examensfest när jag hämtade ut min magister. Att det var för över 10 år sedan kan vi ju förtränga :-) Så man kan visst då ställa till med en examensfest när man känner för det!

Kommentarer

  1. ELDPROV, jag föll som en fura!!! TYVÄRR!!! Gud så trött jag blir...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh jag vet Alex man blir trött på sig själv men du är ju grym som gick och tränade!!! Och i snyggaste outfiten :-) Det som hände det hände nu är det gjort. Nya tag och fokus på 3 veckor tills semestern. Gör bara ditt bästa mer går inte och du är grym!!!! Största peppkramen - nu kör vi du och jag!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…