Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är det dags!

Häromdagen skrev jag ju om min alldeles fantastiska kropp och att motivationen inte riktigt fanns att sköta maten. Well hello it is back tack vare just denna kropp. Magen är ju så himla viktig för att må bra. Har alltid haft känslig mage och med laktosintolerans på det så är jag väldigt van vid att den krånglar. Mycket av det krånglet beror självklart på matintaget. Sköter jag kosten så mår magen prima. Slarvar jag så säger den som sagt till. Och häromnatten sa den till på skarpen och lite till...

Jag vaknade upp med magsmärtan from hell dvs gallstensanfall. Vet mycket väl vad det är och varför det inträffade. Bla. har min mamma opererat gallan och detta var inte mitt första anfall. Ibland reagerar magen bara med halsbränna, ibland magknip och gaser, ibland med diarre eller förstoppning och ibland får jag så himla ont i magen a la problem med gallan. Egentligt inte så konstigt och i högsta grad självförvållat. Har lärt mig att jag reagerar inte på ägg eller äpplen eller bra fetter som kokosfett utan på fet skräpmat i för stora mängder tex pommes, friterat, panerat. Lägg på socker på det i form av bakverk och choklad och det är igång...

Tycker bara det är så märkligt hur länge jag kan gömma huvudet i sanden och låta beroendet/suget styra. Fast hela kroppen skriker nej nej nej. Det är verkligen i knoppen allt sitter och sug är det svåraste att bemästra. Klart påverkar ju även kosten här dvs sköter jag maten så är det "lättare" med suget. Jag skriver "lättare" för vissa dagar är det extremt utmanade ändå trots alla rätt i matväg. Men nu är det dags att skaka sanden ur öronen och sluta förneka vad jag håller på med. Igår var alltså det den 10 augusti dvs jag kan och vill inte vänta på att semestern är över. Jag väljer att ta tag i detta nu!

Kommentarer

  1. Bra där, nu är helt rätt inte imorgon eller någon annan dag. Ta tag i och åtgärda nu!!! Detta kan du!!!
    KRAM
    R, partner in crime ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…