Fortsätt till huvudinnehåll

Sista rycket!

Sista semesterveckan och fint väder då blir det inte så mycket bloggande :-) Det är mycket - fixa det inför skolan, gör det ärendet, utflykter hit och dit, njuta av solen. På måndag börjar maken jobba igen och jag börja plugga. Ska bli skönt men innan dess ska vi hinna med bl.a. Saluhallen och Garage i Höganäs, få upp kroken till TRX:en, kora vinnaren i Burger battle och läsa ut 2 deckare. Ni ser så busy vi är :-)

Annars en snabb statuscheck så går kosten strålande och jag har nog aldrig varit så motiverad någonsin. Tänk vad ett litet organ som gallan kan hjälpa... Blir bl.a. mycket vegetariskt, lättsmält mat som smoothies, bär, omeletter och kokosolja på regelbundna tider. I fika-situationer blir det te och vatten plus ett bar ibland. Så ingen snabbmat a la pommes eller bröd full med gluten eller socker. Och nu efter en vecka är magen äntligen smärtfritt och fungerar som den ska - tjohej!

En annan bonus är att en del av fluffet runt midjan har försvunnit och kläderna sitter lite bättre. Imorgon är det dags för take 2 av vinterjackan så ska bli spännande att se hur min nya motivation har påverkat the fit. Är verkligen en skön känsla att må bra igen och nu rubbar jag inte på mina matrutiner. Jag kan ändra mycket annat runt mig men nä from nu är mitt matintag prio 1 no matter what! Nu lyssnar jag på min fantastiska kropp!!!

Mumsig hemmagjord sallad med vattenmelon och fetaost var på menyn i helgen

Under makens burger battle på Casual så valde jag en bönburgare med glutenfritt bröd - väldigt gott och inget magont! 

Igår i Köpenhamn "tvingade" jag mitt sällskap att joina mig för en vegetarisk buffe på RizRaz - kan jag rekommendera även om jag skippade lasagne, pastasallad, bröd, pizzan så fanns det mycket gott. 

Eller en kopp gott te funkar som fika jag behöver inte stuff my face hela tiden...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…