Fortsätt till huvudinnehåll

Ärlig chans...

Okej efter en del funderande så tänker jag ge yoga en chans till. Och en ärlig sådan! För 100 år sedan testade jag hot yoga i Lund på Onehotspot. Nu är det dags och för att inte dra mig ur första veckan har jag signat upp för ett 60 dagars rookie period. Jag tänkte testa alla möjliga varianter de erbjuder för att se om jag kan hitta någon favorit. Plus att jag vill utvärdera hur detta påverkar min kropp och knopp.

I fredags var jag på "Moksha med musik" och igår var jag på "Hot Yin Yang". Mina observationer so far är:
 • Det är varmt (på Mokshan men Yin Yang vart mer lagom) och det tar lite tid att vänja sig vid men när jag gjorde det så är det himla skönt, 
 • Jag jämför mig inte lika mycket med andra längre och när jag kommer in på de tankarna så kan jag snap out of it snabbare (heja mindfulnessövningarna)
 • Jag gör så gått jag kan utifrån mina förutsättningar men det går lättare nu när svanskotan och vänster häl samarbetar
 • Lite svårt att bortse från andras högljudda andning men jag "irriterar" mig inte lika mycket längre (tack än en gång till mindfulnessövningarna)
 • Instruktören i fredags vart himla bra på ett kraftfullt sätt. Det var hon som checkade in mig och hon lärde sig mitt namn direkt och att jag var nybörjare. Jag var nog den enda rookie i rummet men jag märkte att hon tog extra hänsyn till mig i instruktioner, checkade att jag var okej och hjälpte mig via tal att korrigera kroppen dvs hon lämnade mig i fred men såg mig på ett lagom sätt.
 • Instruktören i lördags vart så himla mjuk i sitt sätt. Förklarade för mig, hämtade block och visade alternativ. Tacksamt för en nybörjare men åter igen inte påträngande. Utan jag är väldigt glad att jag sa att jag var nybörjare för då får jag ju hjälp att hitta lösningar istället för att bara se det jag inte kan.
 • Skönt efteråt när jag duschat - kände mig så ren och lugn...
 • Lärdom: painful (speciellt Yin Yangandet (holy crap) men ack så välbehövligt både för kropp och knopp.
 • Träningsvärk/Status: enorm träningsvärk i axlar och höftböjarna, blå och ömma knä, trött i nacke/rygg.
På tisdag är det dags för nästa pass och då är det Moksha igen. Men denna gången utan musik och med en annan instruktör. Håll tummarna för mig!

Kommentarer

 1. Vilken grej Tina! Så kul att du kommit så längt med mindfulness mm. Att sluta jämföra sig med andra är bland det bäst jag har gjort. Stor lyckofaktor på det! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är verkligen imponerad av mig själv faktiskt hur långt jag kommit :-) Tack för peppet Nellie! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…