Fortsätt till huvudinnehåll

Rensa är en nyckelfaktor!

Ett annat sätt som man kan se om jag inte mår bra, är trött, stressad och typ struntar i allt vad det gäller att leva hälsosamt tex gällande kost är på hur stökigt det är runt mig. Och då menar jag inte på ytan utan om man kikar i kökslådor, skafferilådorna, kylskåpet, garderoben, handväskan, träningsväskan eller vad man nu kan stoppa grejer :-) När jag inte orkar då slängs allt in huller om buller och så tänker jag alltid - det fixar jag sen. Jo eller hur?

Denna sommaren har maken och jag varit väldans duktiga. Okej vi är inga stora samlare utav prylar men det blir en hel del bråte här och där. Plus att när kroppen och knoppen stressar så tar man inte precis sig tiden till att rensa garderoben eller förrådet. Vi började med klädkammaren som var en katastrof utifrån att rörde man något så kunde något hårt träffa en i huvudet, hittade inget och golvytan såg man inte. Nu har vi gjort så himla fint och är så jäkla nöjda med oss själva. Tom med förrådet är på topp numera.

Likaså i helgen fick jag helt plötsligt energi till att rensa min walk in closet eller storgarderob. Mitt eviga dåliga samvete där allt möjligt kan få bo... Nu gjorde jag visserligen en storrensning i våras men sen tröttnade jag och slängde in resten i garderoben igen. Fast nu jäklar blev det ordning och reda. Idag ska jag bara till Jysk och köpa några förvarningslådor för mina sparade böcker men sen am I good to go. Och det är något renande med att rensa ut saker man inte använder. Bort med det och själen blir lugn...

Började lite så smått...

Utrensat sedan i våras men sen slängdes allt in igen...

Släng och ge bort högen påbörjades...

Sortera, sortera, sortera...

En hel sopsäck fick jag ihop till slut som ska till tippen! Och det känns som det är vikt som försvinner från min kropp - så befriande!!!

Önskade jag tog foto på starten i våras men slutresultatet får ni se senare när all förvarning är på plats :-)

Kommentarer

  1. Det är så sant! När vi byggde så ställde vi upp allt på den oinredda övervåningen. Allt eftersom vi (läs mannen) påbörjat isolering, väggar etc har sakerna flyttats runt, runt, runt tills jag fick order att rensa i vintras. Och då rensade jag vill jag lova och vad bra det kändes sedan. Men sedan har det rensats i omgångar efter det; sånt som jag inte riktigt kunde med att slänga då har sedan slängts i omgångar. Nu är det i princip bara mitt dåliga samvete kvar- dvs alla mina kläder som jag idag skulle använda om jag så bara kom i dem...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det Jenny! Precis som man samlar kilo på kroppen och skräp i garderoben :-( Så befriande att rensa! Ja jag har också några kläder kvar att rensa ut men planen är att de åker innan månaden är slut för nu vill jag ha kläder som passar och inte "hånar" mig... Lycka till!!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…