Fortsätt till huvudinnehåll

Sista veckan!

Oj det blev visst ett litet uppehåll på bloggen men det var välbehövligt för bloggerskan. Är det något jag lärt mig under mitt VAM-tid* så är det att lyssna på min kropp, magkänslan och att ge mig själv det jag behöver för att må bra. Sedan sist så har jag tränat, läst deckare, myst under en filt med tända ljus, promenerat, fått massage, pluggat, gått på bio, varit på Halloween-fika, ätit god mat och myst med E & C.

Stålplattan har fått ett besök och den visade på 77,9 vilket jag är mycket nöjd med då förra veckan var väldigt hit och dit. Bland annat intog jag för mycket bröd och även lite chips hittade ner i magen. Fortsätter på mina #75dagarsockerfritt och vissa dagar går det lätt som en plätt medan andra är tunga. Dock är jag väldigt motiverad och jag har bestämt mig. Hittar på lite olika tricks för att ta mig igenom frestelse efter frestelse - en i taget. Och peppar mig med hur himla bra jag mår av att inte äta det.

Det är även sista veckan på min VAM-tid för nästa onsdag börjar jag ju min nya tjänst. Visserligen på 50% året ut men den andra 50% kommer ju tillbringas i skolbänken så det blir busy. Det är även fullt upp denna veckan för på lördag smäller det. Det är nämligen dags för starten av mitt projektarbete i skolan. Enda kravet som finns är att vi ska jobba med människor. Jag har valt att göra en "Må bra"-dag med fokus på stress och återhämtning samt 3 efterföljande veckor med individuell coachning.

Denna ska ske nu den 7 november med 6 stycken vänner/bekanta. Jag ska hålla låda hela dagen och förhoppningsvis ge deltagarna en del tänkvärt och användbart på vägen. Ska bli spännande och jag är lite pirrig. Massvis att förbereda denna veckan så bloggen blir väldigt projektig några dagar framöver :-) Här kommer schemat för projektdagen...

10.00 - 10.30 Välkomna och Syfte/Förväntningar
10.30 - 11.30 Vad är stress?
11.30 - 12.00 Kartläggning av dina stressorer
12.00 - 12.45 Lunch
13.00 - 13.40 Promenad
13.50 - 14.00 Naturens påverkan
14.00 - 15.00 Kost & Träning & Sömn
15.00 - 15.30 Fika
15.30 - 15.45 Kommande coachning
15.45 - 16.25 Ditt fokusområde
16.30 - 16.40 Avslappningsövning
16.40 - 17.00 Summering & Utvärdering av dagen

Vad tror ni? Kan det bli något av detta? Som skrivet ska detta sedan mynna ut i coachning för deltagarna i tre veckor inom ett fokusområde de valt ut. Efter det ska det utvärderas och rapport ska skrivas för att skickas in till skolan. Sedan ska jag utvärdera två andra skolekompisars projekt och den 12 dec är det den stora redovisningsdagen. Ja det är väl bara att köra på i full fart!

* Läs bl.a. mer här: http://www.butterflytina.com/2014/12/mitt-livs-modigaste-beslut.html och http://www.butterflytina.com/2015/01/let-vam-begin.html

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…