Fortsätt till huvudinnehåll

Årets sista dag!

Jaha då var den här - årets sista dag! Har hunnit med promenad med maken i solsken och blåst. Nyårsgympat i Hjärup och ätit godaste laxen någonsin som jag fått i julklapp av jobb. Nu målas det naglar och sitts i fotbad samtidigt som jag kom på att det är på sin plats att göra någon typ av nyårskrönika i bloggen. Tänkte inte göra en enorm sammanfattning som jag brukar utan årets lärdom nyttjas även en dag som denna. Jag behöver inte göra allt till 100% utan vad är good enough...

Detta året har varit ett av de märkligaste åren, ett av de underbaraste åren, ett av de sorgligaste åren, ett av de gladaste åren, ett av det tuffaste åren men framför allt det år som jag utvecklades enormt som person. Livet har helt enkelt skett 2015 och som alla andra år så innebär det både höga toppar och djupa dalar. Att ta min VAM-tid var det bästa beslutet jag någonsin tagit förutom att gifta mig med världens bästa karl. Denna tiden har betytt otroligt mycket för mig och jag är så tacksam att jag haft möjligheten.

Detta året har verkligen haft ett grundläggande tema av "personlig utveckling". Vem är Tina som person, vad är viktigt och vad vill jag prioritera, hur vill jag leva mitt liv, vad vill jag jobba med, hur reagerar jag och varför, vad ska jag acceptera och vad vill jag förändra? Massa frågor som jag har landat i och kunnat ge svar på. Mycket fokus på mig själv, jobba med min självkänslan och hur jag hanterar min snuttefilt aka mat, socker, ätarbeteende. Och jag kan ärligt säga att jag går ur 2015 som en helt annan människa som känner sig självsäker, som är lugnare, som är positivare och som vet vad hon vill.

2015 har också varit ett kunskapens år för mig. Kanske inte så mycket professionellt utan mer på det personliga planet. Jag valde att vidareutbilda mig inom min hobby dvs kroppen och knoppen. Nya titlar på CV:et är: "Diplomerad Livstilsrådgivare" (näringslära/kostrådgivning/hälsoinspiratör/ beroende), kursen i "Mindful Eating" och sist men inte minst "Stresspedagog". Alla dessa utbildningarna har gett mig som person nya insikter, påmint mig om det jag vet och kan, nya verktyg, bekräftat det jag har känt instinktivt, nya kompisar och viktiga pusselbitar i självinsikt. Love att lära mig nya saker!

Under året har jag tränat på och jagat steg som vanligt. Det som är annorlunda mot förra året är att det har varit fokus på promenader ute i friska luften (återhämtning för mig och något som jag blivit beroende av för att må bra) och mycket träningspass i grupp (som gett mig träningsglädje och pepp). Jag har ju även varit ledare på Friskis i Cirkelgymmet med mina älskade seniorkompisar. Detta året har träningen gett mig många nya träningskompisar i alla åldrar som ger mig positiv energi. Träning för mig har jag kommit fram till är att kroppen får jobba, känna sig stark, känna sig rörligare, ett sätt att hantera mitt sockerberoende, ger mig återhämtning och lugn i sinnet.

Glädje över att ha funnit drömjobbet gör också att jag känner mig extra pepp inför 2016. Har varit många funderingar på hur vill jag jobba, med vad vill jag jobba, inom vilka område/branscher, vad är viktigt för mig på ett jobb m.m. Slutsatsen var att jag brinner för marknadsföring och det är det som jag ska jobba med. Dock inte i en "ätbar" bransch som Hemmakväll :-) Gick igenom den tuffaste rekryteringen jag varit med om och gick segrade ut med ett jobb i slutändan. Så jäkla stolt över mig själv och jag har verkligen hamnat rätt!

Detta året avslutas cirka 15 kilo lättare än när det startade vilket märks. Men kilona som smygit sig på i december märks också. Därför blir det liksom för många andra en nystart för mig imorgon. Har döpt projektet till "100 dagar mot en #starkochgladkropp". Men mer om det imorgon för nu ska årets sista promenad avverkas för att sedan piffa till denna donnan. Firar in 2016 med hopp, tillförsikt, lugn och glädje. 2016 ska bli ett av de bästa åren i mitt liv har jag bestämt!

Gott nytt 2016 till er alla!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …