Fortsätt till huvudinnehåll

Bästa födelsedagen!

Igår skrev jag på Instagram: "From detta året ska jag alltid fira min födelsedag på bästa möjliga sätt!" Hade en lite aha-moment nämligen på morgonkvisten. Att jag tyckte det var kul att fylla år. Vet inte när jag hade den känslan sist tänkte jag. Men efter lite reflektion kom jag fram till att efter min pappa gick bort för 10 år sedan så blev det inte "lika kul" med firande. Blev ju en jobbig påminnelse att någon saknades...

Fast fy va tråkigt att gå runt med den inställningen hela tiden - att det inte är kul att fylla år :-( Är det någon dag man ska fira är det väl för tusan sin födelsedag. Livet är verkligen för kort för att inte firas när det ger tillfälle känner jag idag! Kan ha en del att göra med livets senaste tråkighet i och med mammas Stefans bortgång men även att andra liknande händelse som nu händer i släkten. Det är ju tyvärr så att tråkigheter och dödsfall tillhör livet. Och när ens föräldrar och andra släktingar kommer upp sig i åldern så blir man mer och mer påmind. Även att jag blir äldre, kroppen ändras och man känner inte sig odödlig längre.

Därför tänker jag from nu fira det som firas kan med pompa och ståt. För livet blir ju faktiskt inte roligare än vad man gör det. Deppar man bara över tråkigheter så blir det inget vidare liv. Jag vill leva mitt liv till fullo. Jag vill fylla det med glädje. Jag vill fylla det med kärlek. Jag vill fylla det med energi. Jag vill fylla det med kuligheter. Jag vill fylla det med bra människor. Jag vill fylla det med firande. Mer firande åt folket helt enkelt :-)

Så igår vart det all in! Började med mysig morgonpromenad med maken. Efter det stark träning på Friskis med skratt. Och tom skönsång utav några av mina goa träningskompisar. Följt av mumsig lunch med mina kära, massa grattis på facebook och per sms, skön kvällspromenad med maken, glädja grannar med överbliven chokladkaka och pussa på vovve. För att avsluta med tända ljus i soffan med en go kopp te. En perfekt födelsedag tycker jag!

Detta året har verkligen lärt mig att allt handlar om inställning. Firar du din dag?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…