Fortsätt till huvudinnehåll

Bästa födelsedagen!

Igår skrev jag på Instagram: "From detta året ska jag alltid fira min födelsedag på bästa möjliga sätt!" Hade en lite aha-moment nämligen på morgonkvisten. Att jag tyckte det var kul att fylla år. Vet inte när jag hade den känslan sist tänkte jag. Men efter lite reflektion kom jag fram till att efter min pappa gick bort för 10 år sedan så blev det inte "lika kul" med firande. Blev ju en jobbig påminnelse att någon saknades...

Fast fy va tråkigt att gå runt med den inställningen hela tiden - att det inte är kul att fylla år :-( Är det någon dag man ska fira är det väl för tusan sin födelsedag. Livet är verkligen för kort för att inte firas när det ger tillfälle känner jag idag! Kan ha en del att göra med livets senaste tråkighet i och med mammas Stefans bortgång men även att andra liknande händelse som nu händer i släkten. Det är ju tyvärr så att tråkigheter och dödsfall tillhör livet. Och när ens föräldrar och andra släktingar kommer upp sig i åldern så blir man mer och mer påmind. Även att jag blir äldre, kroppen ändras och man känner inte sig odödlig längre.

Därför tänker jag from nu fira det som firas kan med pompa och ståt. För livet blir ju faktiskt inte roligare än vad man gör det. Deppar man bara över tråkigheter så blir det inget vidare liv. Jag vill leva mitt liv till fullo. Jag vill fylla det med glädje. Jag vill fylla det med kärlek. Jag vill fylla det med energi. Jag vill fylla det med kuligheter. Jag vill fylla det med bra människor. Jag vill fylla det med firande. Mer firande åt folket helt enkelt :-)

Så igår vart det all in! Började med mysig morgonpromenad med maken. Efter det stark träning på Friskis med skratt. Och tom skönsång utav några av mina goa träningskompisar. Följt av mumsig lunch med mina kära, massa grattis på facebook och per sms, skön kvällspromenad med maken, glädja grannar med överbliven chokladkaka och pussa på vovve. För att avsluta med tända ljus i soffan med en go kopp te. En perfekt födelsedag tycker jag!

Detta året har verkligen lärt mig att allt handlar om inställning. Firar du din dag?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …