Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens träning...

Ibland är instruktörsleda gruppass verkligen the shit! Det som behövs för att det ska hända något. Idag var jag inte alls på humör att träna. Jag ville hellre ligga i soffan och vräka i mig choklad. Men var inbokad på spinning och det var för sent att avboka. Hela vägen till Friskis tänkte jag äsch jag skiter i det. Jag tar pricken (som man får när man inte dyker upp till bokat pass) eller jag ger bort min plats till någon eller jag hämtar ut lappen och går direkt och duschar...

Planerna var många men helt plötsligt satt jag på cykeln. Jag var ju ändå där då kan jag lika gärna trampa eller hur? Åh jisses vad jag trampade!!! Tack vare att jag satt i en full nedsläckt spinningsal med peppande musik, grymma intervaller som sög i benen och en instruktör som tog i från tårna för att få oss att göra detsamma. Skulle jag tränat själv idag tex hemma eller på gymmet så hade jag mesat mig igenom max en timme. Misstänker att knappt en svettdroppe hade bildats och jag hade varit missnöjd med min insats.

Istället sitter jag nu här i soffan med en kopp te och är så jäkla stolt. Jag var grym på cykeln idag! Jag trampad som tusan! Jag slet i varenda intervall! Jag gav max! Jag svettades så det droppade överallt! Jag var öm i rumpan men ignorerade det! Jag cyklade som jag aldrig gjort! Och fällde nästan en tår över hur himla långt jag har kommit på min hälsoresa! Detta hade aldrig hänt om jag inte tagit mig i kragen och gått på dagens gruppass!

Ibland blir jag så j#¤%&a trött på en hel bunte träningsprofiler som i alla möjliga sammanhang dissar gruppträning. Oftast PTs som aldrig varit utan träning i mer än en timme och med ett helt batteri av PT-timmar att sälja... Ja jag förstår syftet med att ha en program anpassat till individ och där man har tydliga mål. Jag köper det och att det ger resultat. Men vad jag köper ännu mer är att bättre att jag rör mig en timme på ett pass med en instruktör i en grupp än att jag inte tränar alls. PUNKT!

Kommentarer

 1. Jag tycker också att grupp-pass är kanon! Faktiskt lyssnade jag på fitnesspodden för nån vecka sedan där dom erkände att det här med gruppträning kanske inte är så dumt (dom var väl tvungna att omvärdera när dom nu startat sina fitnesspartyn). Att gruppdynamiken faktiskt spelar roll och att det ger en extra kick att göra saker tillsammans! (no shit sherlock.... det har vi andra fattat för länge sedan, tänkte jag då). Jag älskar mina PT-timmar dom ger otroligt kvalitativ träning, men jag älskar också mina grupp-pass, dom ger mig andra saker. Det ena utesluter väl inte det andra tänker jag ;-) BRA KÖRT idag! Känslan när man liksom gjort sitt absolut bästa är så galet skön! Ha en fin söndagkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det är ju mixen som är den bästa tycker jag! Det ena utesluter inte det andra. Lite egna pass med fokus och lite gruppass med pepp och träningsglädje -voila perfekta mixen :-) Tack för peppet och ha det gött!

   Radera
 2. Vad grym du är Tina! Och jag håller med, gruppträning är så jäkla grymt! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är grymt men vi väljer ju olika så när ska vi träna ihop ;-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…