Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens träning...

Ibland är instruktörsleda gruppass verkligen the shit! Det som behövs för att det ska hända något. Idag var jag inte alls på humör att träna. Jag ville hellre ligga i soffan och vräka i mig choklad. Men var inbokad på spinning och det var för sent att avboka. Hela vägen till Friskis tänkte jag äsch jag skiter i det. Jag tar pricken (som man får när man inte dyker upp till bokat pass) eller jag ger bort min plats till någon eller jag hämtar ut lappen och går direkt och duschar...

Planerna var många men helt plötsligt satt jag på cykeln. Jag var ju ändå där då kan jag lika gärna trampa eller hur? Åh jisses vad jag trampade!!! Tack vare att jag satt i en full nedsläckt spinningsal med peppande musik, grymma intervaller som sög i benen och en instruktör som tog i från tårna för att få oss att göra detsamma. Skulle jag tränat själv idag tex hemma eller på gymmet så hade jag mesat mig igenom max en timme. Misstänker att knappt en svettdroppe hade bildats och jag hade varit missnöjd med min insats.

Istället sitter jag nu här i soffan med en kopp te och är så jäkla stolt. Jag var grym på cykeln idag! Jag trampad som tusan! Jag slet i varenda intervall! Jag gav max! Jag svettades så det droppade överallt! Jag var öm i rumpan men ignorerade det! Jag cyklade som jag aldrig gjort! Och fällde nästan en tår över hur himla långt jag har kommit på min hälsoresa! Detta hade aldrig hänt om jag inte tagit mig i kragen och gått på dagens gruppass!

Ibland blir jag så j#¤%&a trött på en hel bunte träningsprofiler som i alla möjliga sammanhang dissar gruppträning. Oftast PTs som aldrig varit utan träning i mer än en timme och med ett helt batteri av PT-timmar att sälja... Ja jag förstår syftet med att ha en program anpassat till individ och där man har tydliga mål. Jag köper det och att det ger resultat. Men vad jag köper ännu mer är att bättre att jag rör mig en timme på ett pass med en instruktör i en grupp än att jag inte tränar alls. PUNKT!

Kommentarer

 1. Jag tycker också att grupp-pass är kanon! Faktiskt lyssnade jag på fitnesspodden för nån vecka sedan där dom erkände att det här med gruppträning kanske inte är så dumt (dom var väl tvungna att omvärdera när dom nu startat sina fitnesspartyn). Att gruppdynamiken faktiskt spelar roll och att det ger en extra kick att göra saker tillsammans! (no shit sherlock.... det har vi andra fattat för länge sedan, tänkte jag då). Jag älskar mina PT-timmar dom ger otroligt kvalitativ träning, men jag älskar också mina grupp-pass, dom ger mig andra saker. Det ena utesluter väl inte det andra tänker jag ;-) BRA KÖRT idag! Känslan när man liksom gjort sitt absolut bästa är så galet skön! Ha en fin söndagkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det är ju mixen som är den bästa tycker jag! Det ena utesluter inte det andra. Lite egna pass med fokus och lite gruppass med pepp och träningsglädje -voila perfekta mixen :-) Tack för peppet och ha det gött!

   Radera
 2. Vad grym du är Tina! Och jag håller med, gruppträning är så jäkla grymt! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är grymt men vi väljer ju olika så när ska vi träna ihop ;-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…