Fortsätt till huvudinnehåll

Testar något nytt!

Idag har jag pysslat lite i köket men inte alls som förr om åren. Då har det känts som jag lagat julmat och förberett i 14 dagar. Slut i rutan, stressad och svettig. Men för en tid sedan bestämde vi oss för att testa något nytt på julafton. Istället för julbord där typ 90% av maten blir över samtidigt som man är så mätt att man håller på att gå av så ska vi ha en 3-rätters meny. Där en del är färdigköpt och en del lagat from scratch i en lagom mix.

Vi inleder alltid vårt gemensamma julfirande lagom till Kalle vid tresnåret. Då bjuds det på glögg,  pepparkakor och nötter. Likaså i år men ska även testa som små krustader med brieost och hjortronsylt som värmts lite i ugnen. Väldigt mumsigt som jag fick testa för en tid sedan uppe i storstan. Allt färdigköpt och jag ska bara sätta ihop och vakta ugn. När Kalle är färdigt sätter vi oss till bords. I år inleder vi middagen med en skagen toast på rostat bröd, kokt ägg, lite sallad, dill, citron och en klick räksallad. Den sistnämnda är direkt hemburen från Coop Forums fiskdisk. Den är så himla god och imorgon är det bara att lägga upp allt.

Till varmrätt har jag gjort mina klassiska chilirevben som är himmelska om jag får säga det själv. Bara att värma imorgon. Till det potatisgratäng där jag gjort det enkelt för mig. Peka it is med lite vitlök och riven ost på toppen - voila! Har även gjort en fräsch rödkålssallad med apelsin och granatäpple. Och efterrätten blir lingonpannacotta med pepparkakscrunch. Den har jag förberett idag och imorgon vispar jag lite grädde att toppa med. Crunchar några färdiga pepparkakor (blev lat och köpte) samt dekorerar med en vinbärskvist. Bästa den är gjord i 6 portioner dvs vars en och sedan är det slut!

I år har vi inte heller köpt överdrivet mycket gotter och jag har inte bakat eller gjort något julgodis. Även för första gången i mitt liv har jag inte köpt en Aladdin-ask. För det slutar ju alltid med att typ 10 praliner äts av andra och resterande sitter på Jensens höfter. Inte detta året! Har redan lagt på mig fluff denna månaden så det räcker. Det kommer istället bjudas på skumtomtar, Lindtkulor, Ferrero-choklad, pepparkakor och nötter. That´s it och det är lite för att vara detta hushållet och släktskapet.

Till nattamat blir det köpt Vörtbröd och köpt julskinka i skivor. Även här något nytt. Brukar alltid göra julskinka men slutar med att 2/3 är kvar som sedan frys in med ambitionen att ätas. Och som av någon anledning dyker upp lagom till midsommar då frysen rensas på det som blivit gammalt... Prinskorvar, köttbullar, risgrynsgröt och saftsås har jag också köpt som vi tänkte äta lite då och då de kommande dagarna. Men inte allt på julafton och i mindre portioner. Känns redan som detta är ett framgångsrecept och om inte annat för jag är så himla lugn och avstressad samt inte sockerstinn konstant...

Lingonpannacotta in the making!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…