Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens reflektion...

...skedde under varv tre på dagens cirkelgym :-) Började ju gå på cirkelgymspass för ganska exakt ett år sedan. Och himmel i pannkakan vilken skillnad det är i hur jag kan ta del i det passet. Jag har reflekterat över mina framsteg tidigare - både i bloggen och i min privata loggbok. Till exempel att min balans har förbättrat, hur rörligare jag blivit, att jag blivit starkare, och att jag vågar göra vissa övningar som jag bara skippat tidigare bara för att jag inte vågade/trodde att jag kunde göra dem. Men dagens reflektion var ny och lite grann revolutionerande i alla fall för mig.

Skillnaden i min kropp rent viktmässigt är cirka 16 kilo sedan start och självklart märks det. Säkert därför jag också kan göra det jag beskriver ovan. Exempelvis är det ju lättare att röra sin kropp om det inte tar emot överallt. Ta plankan som övning - visst är den lättare att utföra med 16 kilo mindre på kroppen. Självklart liksom! Men idag dök något nytt upp i skallen och det har med muskelkontakt att göra. Det vill säga att man känner att rätt muskel i rätt kroppsdel utför övningen. Om du ska göra en bicepscurl så är det bicepsmuskeln som ska kännas helt enkelt.

Det jag märkte idag eller snarare har känt det tidigare under förra året men inte tänkt mer på är just att jag får bättre muskelkontakt oavsett vilken muskel. Kan inte påstå att när jag vägde som mest att jag kunde känna lårmuskel jobba i mitt ben. Eller att magmusklerna jobbade som de skulle. Vart lite för mycket vaddering emellan tror jag för att ens hjärnan skulle registrerar det hela. Visserligen fattar jag att de jobbat tidigare också men nu känns det så mycket tydligare. Och jag kan ju bokstavligen också se dem röra sig. Woho what a feeling!

Därför är det så viktigt att reflektera över sin framgång, sina bakslag eller vad det nu är. För i dessa reflektioner kan du hitta värdefulla nycklar till att orka fortsätta eller få insikter som gör att du kan förändra. Dagens reflektion ger mig mer motivation att fortsätta. För tänk om cirka minus 10 kilo till vad jag kan åstadkomma med min kropp. Eller få uppleva att jag kan göra med min kropp. Kanske kommer de där utfallen på plats någon dag. Eller knäböjen eller vad det nu kan vara. Detta ger mig drivkraft och energi när det är tufft.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…