Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens reflektion...

...skedde under varv tre på dagens cirkelgym :-) Började ju gå på cirkelgymspass för ganska exakt ett år sedan. Och himmel i pannkakan vilken skillnad det är i hur jag kan ta del i det passet. Jag har reflekterat över mina framsteg tidigare - både i bloggen och i min privata loggbok. Till exempel att min balans har förbättrat, hur rörligare jag blivit, att jag blivit starkare, och att jag vågar göra vissa övningar som jag bara skippat tidigare bara för att jag inte vågade/trodde att jag kunde göra dem. Men dagens reflektion var ny och lite grann revolutionerande i alla fall för mig.

Skillnaden i min kropp rent viktmässigt är cirka 16 kilo sedan start och självklart märks det. Säkert därför jag också kan göra det jag beskriver ovan. Exempelvis är det ju lättare att röra sin kropp om det inte tar emot överallt. Ta plankan som övning - visst är den lättare att utföra med 16 kilo mindre på kroppen. Självklart liksom! Men idag dök något nytt upp i skallen och det har med muskelkontakt att göra. Det vill säga att man känner att rätt muskel i rätt kroppsdel utför övningen. Om du ska göra en bicepscurl så är det bicepsmuskeln som ska kännas helt enkelt.

Det jag märkte idag eller snarare har känt det tidigare under förra året men inte tänkt mer på är just att jag får bättre muskelkontakt oavsett vilken muskel. Kan inte påstå att när jag vägde som mest att jag kunde känna lårmuskel jobba i mitt ben. Eller att magmusklerna jobbade som de skulle. Vart lite för mycket vaddering emellan tror jag för att ens hjärnan skulle registrerar det hela. Visserligen fattar jag att de jobbat tidigare också men nu känns det så mycket tydligare. Och jag kan ju bokstavligen också se dem röra sig. Woho what a feeling!

Därför är det så viktigt att reflektera över sin framgång, sina bakslag eller vad det nu är. För i dessa reflektioner kan du hitta värdefulla nycklar till att orka fortsätta eller få insikter som gör att du kan förändra. Dagens reflektion ger mig mer motivation att fortsätta. För tänk om cirka minus 10 kilo till vad jag kan åstadkomma med min kropp. Eller få uppleva att jag kan göra med min kropp. Kanske kommer de där utfallen på plats någon dag. Eller knäböjen eller vad det nu kan vara. Detta ger mig drivkraft och energi när det är tufft.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …