Fortsätt till huvudinnehåll

Måste bli bättre...

... på att visualisera målet. Något Gunde och andra gäster pratade om på Skavlan senaste i fredags. Men även något jag tänkt på mycket den senaste 1½ vecka. Speciellt efter "Junk Food Gate" i USA förra veckan.... Varför väljer jag att äta strunt när jag vill uppnå ett mål? Betyder det att jag egentligen inte vill uppnå det målet? Eller vad är det som pågår? Om jag nu så gärna vill exempelvis väga 70 kilo då ska jag ju inte vilja äta pommes eller kakor. Då ska jag ju bara vilja äta sallad. Fast det är tyvärr inte så enkelt för om det vore det så hade det inte funnits så många som kämpade med vikten...


Det slog mig i helgen att det fanns något jag måste bli bättre på för att lyckas med mitt mål jag har satt upp. Jag måste bli bättre på att visualisera varför jag vill uppnå detta mål. Varför vill jag detta? Är jag nöjd med det jag åstadkommit hittills och det räcker? Eller finns det något specifikt som kan motivera mig? Ser jag en specifik målbild framför mig tex ha plagg X eller kunna göra sak Y? Helt pltösligt kom jag på en lång lista som kunde motivera mig. En del som jag känner är privata men en del som jag kan dela med mig här.


Till exempel vill jag komma i mina jeans i storlek 42 som hänger i garderoben eller min svarta klänning från makens och min 90-årsfest. Eller den berömda vinterjackan som hängde här en del under hösten. Vidare vill jag kunna få bättre plats på massagebänken med underkroppen dvs att låren inte kletar ihop utan går att dela på (japp grafisk bild but the truth...). Jag vill kunna få bättre balans i plankan eller i ett utfall. Då underlättare det om min underkropp blir mer proportionerlig med överkroppen. Jag vill känna mig ännu finare i mina klänningar. Jag vill att mina knä och hälsporre ska få färre kilon att släpa på.


Och igår skrev MammaFitness Sweden på sin facebook-sida följande som definitivt hit home hos mig: "Många tänker mer på HUR än på VARFÖR. HUR är inte så viktigt som du kanske tror, men däremot om du vet VARFÖR så blir HUR hur lätt som helst. När du har klarhet över vad du vill och varför du gör det du gör så hittar du en miljon vägar att nå det. Ursäkterna kommer falla bort av sig själv." Jag har liksom fokuserat på hur jag ska gå tillväga men inte tänkt så mycket på varför. Och då fallerar motivationen rätt snabbt ska jag berätta.


Denna veckan har jag tänkt på varför gör jag detta. Varför väljer jag att äta hälsosammare? Varför ser jag till att träna? Varför jagar jag mina steg? Varför ska jag inte äta tårta på jobb? Varför är det viktigt med sömnen för mig? Varför har jag satt upp mitt mål med #starkcohgladkropp? Hela tiden ställer jag mig själv frågan varför när jag står vid ett vägval där jag kan välja att lyssna på sockerdjävulen eller på nyttighetsängeln. Och denna veckan har det hjälpt mig enormt och motivationen är åter igen på topp.


Är du som mig? Som ältar hur hela tiden men väldigt lätt glömmer bort målbilden eller varför du gör något?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …