Fortsätt till huvudinnehåll

Ny söndagsrutin!

Som jag skrev för en tid sedan så saknar jag en del av min träning. Den där du tar i från tårna och gör allt du kan för att leverera. Inte att jag inte gör det då och då men att harva på crosstrainern kan lätt bli en fälla. Det vill säga jag tycker att jag tränat och är lite svettig men jag har inte utmanat mig utan mystränat. Vilket är fine och passar alldeles utmärkt vissa dagar men det ger sällan resultat. Och jag vill mer så jag funderar just nu.

Dels på att anlita en PT igen där jag tänker online eller live. Tror det sistnämnda för jag vill ha någon som kör skiten ur mig en gång i veckan. Så kollar upp lite här och där. Lutar mot Itrim på Jägersro eftersom det är inte ens 5 minuter från jobb. Vi får se hur det slutar. Dels så justerar jag kosten lite så att jag ska kunna orka träna hårt. Har börjat använda Lifesum appen igen och känner mig taggad.

Under tiden jag löser PT-situationen så testar jag att uppa träningen lite själv. Hade laddat för att ta mig till gymmet idag som en ny rutin på söndagar. Tänkte först träna lite planlöst i olika maskiner och lite så där. Tills jag fick syn på en lapp som legat bredvid datorn i evighet - en utskrift på ett fettförbränningspass från Lofsan. Har testat det en gång för typ ett år sedan men under tuff diet och då fick jag anpassa som tusan. Hmm tänkte jag ska jag slå till? Blev lite tveksam när jag såg burpees på listan men hallå hur var det nu Jensen skulle du inte utmana dig själv...

Och jag vill bara meddela att jag är grym :-) Tog det lite lugnt i början och tog lite tid att hitta bästa lösningen på vikter och plats i gymmet men inte ens halvvägs in så växte hornen ut. Hetsa mig själv att ro fortare och fortare. Haha flåsade på och vart helt slut när tiden var ute. Tänker mig att använda detta pass som en måttstock och har som mål att köra det en gång i veckan. Detta blir en del i mitt varför? Det vill säga istället för att stirra mig blind på vågen och kalorier (kommer fortsätta ha koll men lägga till en dimension) så vill jag använda detta som en utmaning.

Passet ser ut såhär:
Du har en maxtid på 50 minuter. Jag värmde upp innan på löpbandet och rörlighet med pinnen utanför denna tiden och stretcha ner efteråt. Tre varv med samma upplägg bara mindre antal meter/repetitioner för varje varv.

Varv 1
2000 m rodd
20 st knäböj (kommer byta ut mot marklyft nästa gång för mina knä samarbetar inte riktigt)
20 st steg utfallsgång med vikt (jag räknade 20/ben så totalt 40)
20 st burpees
20 st pressar ("från brösten upp ovanför huvudet" - tog hantlar men stång gäller nästa gång)

Varv 2
1500 m rodd
15 reps av varje övning

Varv 3
1000 m rodd
10 reps av varje övning

Jag tänkte när jag började på passet att jag blir nöjd om jag ens hinner till varv 3. Och jag hann precis färdigt rodden och knäböjen sen var tiden ute. Så mitt mål är att dels minska tiden på rodden och att hinna längre på varv 3 för nästa omgång. Min bästa tid på 1000 m blev på sista varvet och slutade på 5,21. Så det är tiden jag vill slå och det vet jag att jag kan. Tjoho känner mig så nöjd med mig själv och var helt slut efteråt. Jag gjorde det fast det satt långt inne och jag bet ihop under burpeesarna... Jag älskar att träna och nu jäklar är jag på g igen!!!

Kommentarer

 1. Super Tina is Back on Track :)
  Grymt bra jobbat bruden.
  Kram Aceber ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt ;-) Tack för peppet!!! Kram!

   Radera
 2. Detta pass ska jag köra nästa gång jag är på gymet. Tack, och du är grym.
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul berätta hur det går för dig!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …