Fortsätt till huvudinnehåll

Imponerade på doktorn...

Negativ och misströstande igår men allt är ju inte bad. Förra veckan var det dags att träffa doktorn på Företagshälsovården och få domen. Ni kanske kommer ihåg nåldynans inlägg i slutet på januari. Även om jag då hoppades på att slippa men ack nej det blev ju ett antal försök innan tredje sköterska fick ge upp efter 1½ rör utav 4... Men nog om mina obefintliga blodkärl. Först blev det lite struligt hos doktorn för det fattades en massa resultat så under tiden sköterskan jagade rätt på dessa så lyssnade doktorn på mitt hjärta, lungorna, klämde tuttar, tog blodtryck och kände på magen. Check på allt det!

Fick sätta mig en stund igen i receptionen och till sist återfanns mitt blod :-) Det vill säga via telefon kunde sköterskan jaga rätt på sjukhuset här nere i Lund och få tag på mina resultat. Puh för jag hade nog vägrat om de tagit fram nålarna igen... Först sa inte doktorn så mycket när hon läste igen resultatet men sen kom det "Wow, wow, wow. Vilka fina resultat Tina - några av de bästa jag sett på länge! Vad äter du för kost? Är det mycket vegetariskt och fisk?" Eeeh njae det kan jag väl inte påstå... Även om jag äter det väldigt mycket mer än jag någonsin gjort.

Framför allt var jag väldigt glad att alla blodfetter var i prima form (fick tom en guldstjärna på triglyceriderna :-) ), att mitt fastande blodsocker vart bra (5,0 i intervallet 4,2-6,3) och att sköldkörteln är i form igen. Mest för att det är så mycket hjärt-kärlsjukdomar i släken tex med min pappa som gick bort tidigt, eller med massa diabetes tex mamma, flera kusiner, faster och att sköldkörtel spökade sommaren/hösten 2014 när jag var som mest stressad. Då låg mitt TSH-värde på 3,8 och idag 2,4 - tjoho det är stor skillnad och inom referensintervallet med god marginal.

Det var just blodfetterna som doktorn var mest imponerad utav och det känns väldigt skönt. Också med tanke på att jag genom året inte varit så snäll mot min kropp men även som en bekräftelse att jag nu gör allt jag kan för att ta hand om den på bästa sätt! Att jag tog min VAM-tid för att komma till rätt med stressen och mitt välmående. Att jag tränar och får frisk luft som jag gör. Att jag prioriterar min sömn och återhämtning. Att jag jobbar ständigt på att förbättra min kost och den är ju ljusår ifrån hur den var när jag startade min hälsoresa. Att jag landat i mig själv och min självkänsla som gör att jag mår bättre.

Ja senaste veckan har varit tuff men jag har dragit i handbromsen och ger mig själv det jag behöver. Vågen imorse visade på 83,6 så kroppen svarar även om jag vet att vissa kilon kommer bita sig fast. Fast huvudsaken att jag agerar och att jag märker skillnad i rätt riktigt så löser sig det där också. Skönt att vara frisk som en nötkärna trots pollenkrämpor men hallå det är ju enklare att ta när jag inte behöver oroa mig för något livshotande!

Var nog mer nervös än jag trott över hur det skulle gå för jag däckade ihop helt efteråt. Supernöjd men helt slut var jag :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…