Fortsätt till huvudinnehåll

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och utav mig själv i denna tjänsten. Att bygga upp ett internt och externt nätverk, haft fullt upp hela tiden med faktiska arbetsuppgifter som att hitta en extern byrå, möte med leverantörer, att skapa marknadsmaterial m.m.

Så typiskt också när jag precis fått in rutinerna på allt tex med maten, pendlandet, lärt känna kollegorna och hur det funkar på de olika kontoren. Hade massa kuligheter både på jobb och privat att se fram emot tex min satsning med Fitnesscoachen. Hade ju landat liksom efter några jobbiga månader med nytt jobb och mammas Stefan som gick bort. Nu kommer det blir ytterligare några tuffa månader för en sockerberoende hjärna som denna dvs att inte äta upp mina känslor kring denna oväntade och stressfulla situation utan att istället ta hand om mig själv på bästa sätt.

Men en sak är säker jag är 100% nöjd med min insats under denna tiden och jag är stolt över hur jag lyckats bara under denna korta tid. Detta är utanför min kontroll. Jag får helt enkelt se denna tiden som ett genrep inför bättre möjligheter som kommer att komma bara jag har tålamod. Det enda jag kan göra är att ladda om och ta nya tag. Men först ska jag bara deppa i några dagar och slicka såren sen är det på jobbsökande igen. Jag kommer hitta ett nytt drömjobb för det är jag värd!

Kommentarer

 1. Säkert någon mening med detta. Ditt absoluta drömjobb finns därute och bara väntar på just dig. Försök att inte tappa fotfästet i detta läget, utan ta fram amazonkvinnan i dig/Många kramar M.

  SvaraRadera
 2. Men OJ så märkligt? Verkar ju vara oerhört kortsiktigt tänkt, att start upp ett team och rekrytera kostar ju massor av pengar... Sura du ett tag så kommer säkert ett nytt drömjobb snart förbi! KRAM

  SvaraRadera
 3. Men åh vad jobbigt! Så tvärt också!
  Hoppas att du hittar något nytt omedelbums!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Du kommer att hitta ditt drömjobb igen, forstår att det känns jobbigt och frustrerande. Men det löser sig för du är en stark kvinna kram till dig!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…