Fortsätt till huvudinnehåll

Börjar bli sugen igen...

När jag tog ännu en bloggpaus i maj så trodde jag nog inte den skulle bli så lång. Men motivationen, inspirationen, orken och tiden har inte funnits där. Jag har haft fullt upp med att leva livet in real life. Ni som följer mig på Instagram har ju kunna se att det hänt en hel del - både på gott och ont så som livet är. Men jag jobbar på att välja att fokusera på det positiva. The good news är att jag landat drömjobbet och har nu jobbat på Aller media i 2½ månad. Jag stormtrivs och är på rätt plats med rätt arbetsuppgifter och med goa kollegor, Även om jag just nu går in i en megaintensiv period då jag ska lanserar nya system (CRM och Marketing Automation) till mina marknadskollegor den 1 nov. Så jag behöver att alla håller alla tummar de bara kan för nu är det upp till bevis :-)

Under den senaste tiden har jobbet stått i fokus men nu börjar jag känna att det måste bli lite ändringar. Jag måste ta hand om min kropp och knopp. Naturligt att när man börjar ett nytt jobb så tar det hela ens energi. Är ju många intryck, nya kollegor, nya rutiner, nya system, ny bransch - allt i stort sett nytt och främmande. Lägg på då att jag nu också tågpendlar till Ramlösa vilket innebär att jag lämnar hemmet 06.50 och kommer hem 18.20 om allt klaffar. Därför ingen morgonträning som jag mår allra bäst av och på kvällarna har jag varit helt slut i rutan. Fått till några enstaka pass på helgerna men energin har varit låg. Dock har jag prioriterat frisk luft, promenader och att jaga steg eller rättare sagt procent numera med min Polar A360 som jag är kär i. Men mer om den en annan dag.

Och så var det där med maten... Upp och ner som vanligt. Fast jag tog ett aktivt beslut när jag började på Aller att inte äta något socker till och från jobb samt på jobbet. Och det har jag inte gjort så heja mig trots fikaheaven... Plus att den senaste månaden har jag inte ätit godis, choklad, naturgodis, efterrätter eller liknande. Ytterligare en heja mig på det :-) Men just nu när jag är så sliten och stressad på jobb så är det som ett tomt hål i magen som skriker på att fyllas. Är precis som att lugnet infinner sig bara om magen är proppfull och jag tuggar konstant. Suck! Så just nu är det motigt och det tar all min energi att mota tankarna i skalle på allt jag vill äta. Jag har aldrig tidigare i mitt liv klarat av en sådan intensiv period utan snuttefilten socker och jag har gett mig den på att jag ska klara det. Fast det innebär ju inte heller att det ska kompenseras av bröd, scones, pizza, chips, nötter och bars fru Jensen!

Känner att det är dags för ytterligare en uppryckning. Så märkligt för samtidigt som jag längtar efter nyttig mat, grönsaker, smoothies, bär och sånt så stoppar jag mitt face fullt med motsatsen för jag inte orkar bry mig eller fixa. Helst skulle jag vilja att "någon" bara gav mig vad jag skulle äta på exakt klockslaget. Ska bara bli rik för så jag har en personlig kock med mig överallt :-) Så jag fortsätter jobba på det och att hitta motivationen samt orken för att ta itu med det. Och nej vill inte heller vänta till efter den 1 november för kroppen sväller för varje sekund känns det som. Tänker mig då att det kanske hjälper att skriva av mig även här och jag kommer behöva allt pepp och stöd!!! Därför blir det en tur till mataffären idag för att boosta upp kylskåpet så jag har bra alternativ. Ska även stock up i hälsokostaffären för nu är det alla tricks som gäller.

Ett urval av de senaste dagarna på Instagram...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…