Fortsätt till huvudinnehåll

Julfirande i lagom dos!

Vår jul har varit mysig och vi känner att livsandarna börja komma tillbaka vilket är oerhört skönt. Jag har också tacksam att vi bara har haft julafton bokat. Varför skriver jag så? Jo för denna tiden är otroligt jobbig för någon med ett beroende. Svårt att beskriva men i sådana situationer är det som att ha en Sheldon i huvudet som istället för Penny säger Ät, Ät, Ät, Ät, Ät... Kan inte koncentrera mig på samtal som pågår utan att jag tänker bara på är att stoppa sockermonstret och att stå emot frestelser. Då är det skönt att slippa fira jul fyra dagar på raken hos olika släktingar med nya gottebord varje dag där sockret finns i överflöd.

Denna jul har jag lyckats hålla mig enormt sockerfri om man jämför med andra år. Jag har druckit julmust vid tre tillfällen (julfest på jobb, julfirande hos gudföräldrarna och på julafton). Samt att jag ätit ris a la malta med saftsoppa which I love dock med minimalt socker (typ det som fanns i saftsoppan). Dock kilona har lagts på sakta men säkert under december pga att jag överäter på mat. Fast detta var jag inställd på och det blir nya tag snart. Men jag är ändå så j#%&la stolt och stärkt i att jag fixar det. På julafton firade jag även 3 månader utan lösgodis, naturgodis, choklad, kakor, sockerefterrätter, glass och liknande. Jag är grym tycker jag själv :-)

Och födelsedagen som var igår firades med fläskpannkaka med rårörda lingon som är makens paradrätt i köket. Så gott och jag var så nöjd med det firandet. Jag behöver inte fira 2 fyror med tårta eller kakor. Jag kan fylla år ändå... Försöker också ha en öppen dialog med maken, mamma och svärföräldrarna att jag fixar det så här och så här för att jag ska klarar av dessa situationerna. Maken vet ju mer eftersom han lever med mig varje dag :-) Men också så skönt att få förståelse för att på julafton blir det inte överdrivet med socker för att jag fixar inte det. Samtidigt vill jag ju inte beröva dem på det som de vill ha. Fast som vi kommit fram till att i så fall kan de äta det en annan dag, innan eller efter samt att egentligen behöver inte de heller 10 olika sorters godis då två är diabetiker, jag sockerberoende och att ingen faktiskt mår bra av det.

Hur har du haft det i jul? Mycket mat, gotter och mys? Börjar du också bli redo för att ta tag i kosten?

Lugnet innan gästerna :-)

Dukat fint! 

Vårt bidrag till julklappsspelet... 

Lite julpynt har vi men inget överdrivet... 
Till Kalle blev det clementiner, pepparkakor och lingonröra gjord på philadelphiaost, lite rårörsocker och lingon. 

Gudfars hemmagjorda glögg med mandel och russin serverades också. 

Förra året sjösattes en ny julaftonstradition dvs 3 rättersmiddag istället för julbord. Till förrätt räksallad med ägg på toast. 

Varmrätten bestod av julsallad på rödkål, sallad, apelsin, lingon. 

Min goa chilirevben... 

Och potatisgratäng med massa vitlök. 

Efter det jagade jag ut alla på en promenad så vi skulle få plats för gröten :-)

Mammas hemmalagade ris a la malta och hallon från hennes trädgård tillsammans med...

...köpt saftsoppa :-) 

Lite gotter där typ 95% var kvar när gästerna gick hem så nästa år blir det revidering på det. Följande serverade clementiner, pepparkakor, Lindtkulor, nötter, torkade aprikoser med ädelost och hackade pistagenötter, krustader med brieost och hjortronsylt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …