Fortsätt till huvudinnehåll

Julfirande i lagom dos!

Vår jul har varit mysig och vi känner att livsandarna börja komma tillbaka vilket är oerhört skönt. Jag har också tacksam att vi bara har haft julafton bokat. Varför skriver jag så? Jo för denna tiden är otroligt jobbig för någon med ett beroende. Svårt att beskriva men i sådana situationer är det som att ha en Sheldon i huvudet som istället för Penny säger Ät, Ät, Ät, Ät, Ät... Kan inte koncentrera mig på samtal som pågår utan att jag tänker bara på är att stoppa sockermonstret och att stå emot frestelser. Då är det skönt att slippa fira jul fyra dagar på raken hos olika släktingar med nya gottebord varje dag där sockret finns i överflöd.

Denna jul har jag lyckats hålla mig enormt sockerfri om man jämför med andra år. Jag har druckit julmust vid tre tillfällen (julfest på jobb, julfirande hos gudföräldrarna och på julafton). Samt att jag ätit ris a la malta med saftsoppa which I love dock med minimalt socker (typ det som fanns i saftsoppan). Dock kilona har lagts på sakta men säkert under december pga att jag överäter på mat. Fast detta var jag inställd på och det blir nya tag snart. Men jag är ändå så j#%&la stolt och stärkt i att jag fixar det. På julafton firade jag även 3 månader utan lösgodis, naturgodis, choklad, kakor, sockerefterrätter, glass och liknande. Jag är grym tycker jag själv :-)

Och födelsedagen som var igår firades med fläskpannkaka med rårörda lingon som är makens paradrätt i köket. Så gott och jag var så nöjd med det firandet. Jag behöver inte fira 2 fyror med tårta eller kakor. Jag kan fylla år ändå... Försöker också ha en öppen dialog med maken, mamma och svärföräldrarna att jag fixar det så här och så här för att jag ska klarar av dessa situationerna. Maken vet ju mer eftersom han lever med mig varje dag :-) Men också så skönt att få förståelse för att på julafton blir det inte överdrivet med socker för att jag fixar inte det. Samtidigt vill jag ju inte beröva dem på det som de vill ha. Fast som vi kommit fram till att i så fall kan de äta det en annan dag, innan eller efter samt att egentligen behöver inte de heller 10 olika sorters godis då två är diabetiker, jag sockerberoende och att ingen faktiskt mår bra av det.

Hur har du haft det i jul? Mycket mat, gotter och mys? Börjar du också bli redo för att ta tag i kosten?

Lugnet innan gästerna :-)

Dukat fint! 

Vårt bidrag till julklappsspelet... 

Lite julpynt har vi men inget överdrivet... 
Till Kalle blev det clementiner, pepparkakor och lingonröra gjord på philadelphiaost, lite rårörsocker och lingon. 

Gudfars hemmagjorda glögg med mandel och russin serverades också. 

Förra året sjösattes en ny julaftonstradition dvs 3 rättersmiddag istället för julbord. Till förrätt räksallad med ägg på toast. 

Varmrätten bestod av julsallad på rödkål, sallad, apelsin, lingon. 

Min goa chilirevben... 

Och potatisgratäng med massa vitlök. 

Efter det jagade jag ut alla på en promenad så vi skulle få plats för gröten :-)

Mammas hemmalagade ris a la malta och hallon från hennes trädgård tillsammans med...

...köpt saftsoppa :-) 

Lite gotter där typ 95% var kvar när gästerna gick hem så nästa år blir det revidering på det. Följande serverade clementiner, pepparkakor, Lindtkulor, nötter, torkade aprikoser med ädelost och hackade pistagenötter, krustader med brieost och hjortronsylt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…