Fortsätt till huvudinnehåll

Focus på målet!

Okej idag får blir lite grann en ny nystartsdag. Vad menar jag då? Jo att de senaste 1½ veckorna så har min fokus varit på jobb. Mycket stress och oro är lika med fel matval för fru Jensen. Dålig sömn där huvudet jobbar nattetid har gjort att orken till att morgonträna eller träna överhuvudtaget varit obefintlig. Plus att jag funderat mycket på om jag orkar dra hela lasset själv med mina mål med #motfab45 dvs är själv bäste dräng eller behöver jag hjälp och vad har fungerat tidigare för mig? Många tankar, mycket frustration och funderingar i mitt huvud.

Att utmana mig själv träningsmässigt och få en liten nytändning är ju Beta Training ett steg i den riktningen. Har kommit fram till att det som triggar mig allra mest är träningen. Att känna mig stark, att jag kan, att jag vågar utmana mig, att utvecklas och för mig är detta mindfulness. Jag sover bättre, äter bättre, blir mer motiverad, blir lugnare för under tiden jag tränar så tänker jag inte på något annat. Träningen är prio 1 för mitt välmående! Inte vad vågen visar men självklart blir det lättare för varje kilo som försvinner. Men lägg inte fokus där utan på att få till vana att träna och utmana mig där.

Och en del av träningen där jag främst tänker mig detta som flåsträning, utomhusträning för att få frisk luft och återhämtning i lugnare form så börjar ju ICA-klassikern idag! Imorse 06 ringde klockan. På med kläderna som jag lagt fram igår och ut för att lufta stavarna. Nu är det Vasaloppet och 9 mil ska uppnås på 6 veckor. Skidåkning lär ju inte hända så för mig kommer det stå stavgång på schemat. Sån pepp och motivation jag fick av mina 40 minuter imorse. I love it och mår så prima av all rörelse. Saknar att känna att kroppen är tung för att jag tränat hårt och att känna mig stark. Så åter igen fokus på träningen så kommer det andra. Det är ju mitt facit och recept för att lyckas!

Men det är inte färdigt där för i helgen gjorde jag ett besök på Itrim Triangeln med anledning att jag sett på deras Facebook-sida att de skulle starta upp en ny Itrim Focus i 12 veckor just idag. Detta var jag ju väldigt sugen på för ett år sedan men fick inte ihop det med jobb. Fast nu tänker jag att nej min hälsa är prio 1 inte jobb. Och jag behöver stöttning i min närhet och Itrim har fungerat för mig tidigare. Det som Focus främst fokuserar på är träningen och det personliga målet under 12 intensiva veckor.

Varje måndagkväll är det föreläsning på schemat under tre kvällar för att sedan fokusera på PT i Small Group 8 tillfällen och 3 individuella gånger. Tänker mig också att i mindre grupp kan jag få pepp och stöttning så att motivationen hålls kvar. Plus att detta ligger 15 minuters promenad från jobb så jag kan träna där i samband med jobb och sedan ta tåget hem. Så idag var träningskläderna medpackade och jag hann träna i 40 minuter innan kvällens föreläsning och invägning. Ser fram emot det för träningen på Itrim är annorlunda när jag gick där sist. Nu finns det TRX, kettlebells, hantlar och skivstång så detta kommer passa mig ypperligt.

Ibland blir det inte som man tänkt sig men då är det bara att revidera planen och ta nya tag. Så peppen stiger och nu lämnar jag de senaste tråkdagarna bakom mig och kör på för fullt igen. Men en sak är säker jag ger aldrig upp utan jag hittar nya vägar, tar nya tag och kämpar på. Känner efter ikväll att jag är på rätt spår för mig. Där jag prioriterar träningen både enskilt och i grupp med en PT i närheten samt där jag kan få pepp, någon väger in mig och där alla har samma fokus. Heja mig nu kör vi!!!!

Glad tjej efter träningen!

Min mapp med diverse information. 

Bland annat ett häfte där jag ska bokföra mina mål och framgång. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …