Fortsätt till huvudinnehåll

Blir aldrig som man tänkt...

Det var ett tag sedan vi pratade det här i bloggen och jag tänkte att en uppdatering var på sin plats. Det blev väl inte riktigt som jag tänkt men blir det någonsin det :-) Fast det enda som gäller är att aldrig ge upp utan ta nya tag. Göra upp en plan och revidera, revidera, revidera. Och göra sitt bästa helt enkelt efter förutsättningarna och situation. Livet är ju lite upp och ner och då får man anpassa sig. Tror faktiskt det är min styrka att göra upp en plan och sedan anpassa. Även om det ibland känns som ett nederlag har jag lärt mig längs resan att nej det är det inte - det är verkligheten och det viktigaste är ge inte upp!!!

Så planen i börjar på året var ju loosa kilo like nobody before och målvikten ska nås till midsommar som typ efter 3 veckor blev äsch nu skiter jag i det och käkar allt jag kommer över :-) För att sedan bli nya tag igen genom att signa upp för Itrim Fokus. Inte det heller blev som planerat då livet kom emellan och att konceptet inte riktigt levt upp till det jag trodde det vart (tänkte blogga mer om det i veckan som kommer). Som jag bloggat om tidigare så har jobbet och min stresshantering/sömn fått prioritet. Och då går det inte att driva på i 180 med en viktminskning och perfekta träningsresultat också.

Men jag är stolt över hur jag hanterat situationen och det är största beviset för mig hur långt jag kommit i det där med att ta hand om mig själv och min hälsa. Bara det att jag tar tag i stressen och sömnen är ju fantastiskt. Jag är ju värd att må bäst och att jag prioritera detta har aldrig hänt på detta sättet tidigare. Att jag vågar ställa krav, ta hjälp och att förändra det som behövs gör att jag känner mig modig. Jag har liksom blivit klokare längs vägen och vet vad jag behöver för att må bra - me love :-) Inte lätt och det är verkligen inte en dans på rosor att genomföra förändringar för att förbättra sin hälsa...

Kosten funkar väl till 80 %. Det som fallerar är portionsstorlekarna, lite för mycket ostbågar och helt plötsligt en semmelfrossa from nowwhere :-( Fast jag tar upp mig på banan snabbt och har hållit fast vid min "inget socker på jobb" regel (men tror mig häromdagen på Fettisdagen var det stålviljan som fick sättas på prov but I did it!). Likaså har jag inte ätit något lösgodis, choklad, glass, inga sockerefterrätter och är nu uppe i 161 dagar i appen. Heja mig! Likaså så är det inte mycket skräpmat som jag ätit dvs pizza och pommes utan det är kanske var tredje vecka/1 ggr i månad. Jämfört med varje vecka tidigare. Men det är portionsstorlekarna som ställer till det för oavsett om det är färsk mango, kyckling, knäckebröd, ost eller vad som är det för mycket kalorier så är det för mycket kalorier. Plus snacks i form av ostbågar och jordnötsringar...

Dock åter igen perspektiv Jensen! Tänk så långt jag kommit när ovanstående var min dagliga kost. Och tänk så mycket jag äter idag som inte hade funnits på kartan tidigare såsom avokado, linser, sötpotatis, fisk m.m. Jag är stolt över mig själv för hur jag hanterat kosten i denna stressiga period i mitt liv och det bevisar åter igen hur jag idag prioriterar min hälsa. Men det dåliga samvetet gnager lite i att jamen du har ju inte gått ner i vikt. Nej men jag har heller inte gått upp som har varit fallet alla andra gånger där du haft liknande förutsättning så hey give yourself som credit!

Plus att träningen flyter på riktigt bra och jag börjar komma upp i en träningsmängd värt namnet. Dock har jag satt upp ett genomförande mål med min träning. Det vill säga det viktigaste är att jag träna. Sen om det inte är perfekta träningspass som utmanar mina svagheter och leder till fantastiska resultat är strunt samma just nu. Huvudsaken är att jag rör på mig och tränar för att må bra. Sen betyder ju inte det att jag utmanar mig själv. Hallå detta passet för en veckan sedan... Så summa summarum I doing really well fast utifrån en reviderad plan :-)

Kommentarer

  1. Ska bli intressant att höra om din upplevelse av itrim...har också varit medlem på ett itrimcenter med varierande upplevelser.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…