Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det jag äter mycket ren mat som tex kyckling, fisk, kött, ägg och massvis av grönsaker och frukt. En annan stor del är att göra bra val. Att istället för 225 gr ostbågar lördagsmyser jag med 65 gr popcorn. Jag får tugga, unna mig och jag blir nöjd när påsen är slut för typ 9 points istället för 40.... Och då ska ni veta att dagsintaget ska hamna på 30 points :-) Eller som att jag älskar tex korv med bröd och ketchup, senap och rostad lök. Kan lätt trycka i mig fyra korvar men jisses då springer det iväg points och just nu känns det inte värt det. Eller jaha en Whooper är 2/3 dagsintaget. Nä då äter jag hellre en megatallrik med grillad kyckling och ett berg av grönsaker.

Tror faktiskt det vart först nu som jag var mogen att ta till mig detta konceptet att äta balanserat. Tack vare att jag jobbat så mycket med mig själv, att inte äta mina känslor och landat i vad som fungerar för mig. Det jag gillar är att jag har koll i appen och fyller i kommande dagar. Kvällen innan kollar jag vad som ska packas med till jobb och vad som ska förberedas till middag. Med appen kan jag även utvärdera om något är värt det eller inte i tex mataffären. Plus jag kan vara med tex vid jobblunch eller utemiddag med maken bara jag göra bra val så funkar det.

Jag tycker också det är väldigt skönt att ha tillgång till en massa färdiga recept som inspiration eller som jag bara tar rakt av och lagar. Fast jag modifierar recepten lite för tex I don´t do flytande margarin eller för mycket vetemjöl och socker. Plus förra veckan testade jag och maken matkasse för första gången. Det var Linas matkasse som svärföräldrarna fick som presentkort av en mäklare som vi sedan fick utnyttja. Bra va :-) Och vi blev hooked! Okej vi kanske inte kommer köra matkasse varje vecka när vi vet tex redan innan att vi kommer vara på språng mycket. Eller man kanske tröttnar men just nu verkar det vara ett vinnande koncept. Därför klickade jag hem Viktväktarnas matkasse från Citygross för tänkte det är ju perfekt då vet jag att rätterna passar in m.m. Och jag har fått förnyat intresse för matlagning så jag tycker det är avkopplande och mysigt att fixa middag.

Tre andra aspekter som underlättar det för mig att följa konceptet är acceptansen från andra. Behöver liksom inte lägga energi på att förklara eller försvara utan det godtas direkt när jag säger att anledningen till mitt val tex vid fikat. Skönt! Dessutom är maken med på banan och stöttar till hundra procent. Det gör det ju mycket enklare. Och sista är att detta är inte en kur i 5 veckor utan något jag kan göra när vi är på semester och för livet. Det gillar jag. Och bara med de få kilon som lämnat min kropp känner jag skillnad i knäna. Yes! Det gör ju också att motivationen växer för jag är trött på krämpor pga extra kilon som stackars kroppen får släpa runt på.

Träningen har dock varit minimal de senaste veckor framför allt på grund av två faktorer. POLLEN (grrrr) som gjort det typ omöjligt att andas vissa dagar och hunger dvs jag vill inte bli hungrigare än vad jag varit för då hade jag antagligen ballar ut och käkat något som inte varit so good for me. Men jag promenerar mycket och får helt enkelt inse att var sak har sin tid. Och idag är jag övertygad om att bara för jag har en träningspaus så betyder inte det att jag inte kommer träna framöver. Så jag är lugn och fokuserar istället på matlagning, planera min mat och på vad jag ska äta.

I söndags fick vi den första matkassen (eller ja låda :-) ) och det är verkligen lovande!

Innehållet! 

Instruktionerna som jag tyckte var tydliga och bra! 

Veckans recept!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass