12 veckor med Itrim

Torsdagen den 3 januari skrev jag på ett års medlemskap med Itrim Lund. Jag hade funderat ett bra tag på vad jag skulle göra åt min situation och det som avgjorde att valet föll på Itrim vart följande: närheten till centret (jobbar typ 2 minuter därifrån), långsiktigheten, varannan veckas gruppträffar med personer i samma situation, coachsamtal varje månad med en utbildad coach, träning (både ombytt och stegräknaren) är en viktig del i konceptet, 2 kompisar började samtidigt på samma center och den mentala aspekten tex med övningsboken och cd-skivan.

Idag är de 12 första veckorna på matersättningar avklarade och det ska bli skönt att få mer näring i kroppen. Framför allt för träningens skull. Men även möjligheten att inte alltid vara the odd one out i sociala situationer där man hela tiden måste förklara. Dock fortsätter ju resan och även om jag har haft utmaning under tiden med bl.a. 10 dagars semester i Jordanien bland alla möjliga buffer, kalas och bjudningar samt Gerdahallens inspirationsdag så är det är nu utmaningen tar ny fart!

Därför är planen utlagd för den närmaste tiden och min målbild är i tankarna hela tiden. Vad det gäller vikten så satte jag 78 kilo som delmål till påsk och 70 kilo är min balansvikt. Idag är planen att det ska vara ett viktspann på 68-72 kilo som gäller därefter. Matmässigt så nu under påsken kommer jag börja med att äta middagar. Vi kommer ju vara på Lalandia så det gäller att göra vettiga val. From tisdag nästa vecka är det 2 mål riktig mat per dag (frukost + lunch alt middag) och 2 måltidsersättningar. Detta för att få in extra energi till TRX-helgen.

På måndagkväll när vi är hemma igen är det matplanering inför kommande vecka som gäller. Och nu kommer min receptpärm to use samt Jennys veckoschema som jag modifierat lite för att passa mig. Träningen kommer se likadan tills efter TRX-helgen dvs crosstrainern, stegräknaren, kettlebellspass och rörlighetsträning. Vidare så följer mentala skivan som jag laddat över ifånen med mig även fortsättningsvis. Så egentligen det enda som förändras from idag är matintaget men det kommer mera om vissa små ändringar i bloggen nästa vecka :-)

Så resultatet so far finns nedan för som sagt resan är långt i från över. Men jag är j"#¤%ligt stolt över mig själv och jag känner det som inget kan stoppa mig för att nå mitt mål!!!

Startvikt: 97,1 kilo (3/1 2013, hemmavåg)
Nuvarande vikt: 78,9 kilo (29/3 2013, hemmavåg)
Total viktminskning: 18,2 och 9 röda stenar kvar :-)
BMI: 37 (3/1 2013), 30,1 (29/3 2013)
Fettprocent: 44,5% (start) 32,2% (25/3 2013) 12,3% minskning!
Muskelmassa: bibehållen - pendlar mellan 51-52 kilo (tjoho!)
Metabolisk ålder: 55 (3/1 2013), 42 (25/3 2013) (snart är jag min riktiga ålder...)

Före 3/1 2013

Efter 29/3 2013

Viktremsa från Itrim 3/1 2013

Viktremsa från Itrim 25/3 2013

Träningsstatistik från 3/1-28/3 2013 - vad jag har tränat under tiden från Funbeat. Total bidde det 179 timmar och 23 minuter...


Målbilden i fokus!

Kommentarer

 1. Otroligt vad du har slitigt och varit duktig! Imponerande!
  En undran, Jennys veckoschema?? letade på hennes blogg men jag hittade inget. kan du hjälpa mig!?
  Om igen, bra jobbat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har jag gjort och jag är jättestolt! Nä det ligger inte ute men jag tänkte skriva mer om dte nästa vecka. Ha det gott!

   Radera
 2. Vilka fantastiska resultat! Heja!

  SvaraRadera
 3. vilket fint resultat efter dessa 12 veckor... grattis i massor :) och wow det syns på bilderna vilken skillnad kram Cee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är jättenöjd och nu fortsätter resan! Tack! Kram!

   Radera
 4. Grattis snygging! / Kram M.

  SvaraRadera
 5. Ing-Marie i Åkarp30 mars 2013 kl. 16:18

  Heja dig! Du är bara BÄST!!! Jag vet vad som ligger bakom resultatet och allt vad det innebär! Du är en kämpe... och vinnare med stort V!!! kramar Ing-Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du om någon vet :-) Heja oss säger jag då!!! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass