Före och Efter LCHF

Jag började ju käka LCHF a la Tina (dvs 90-10 och inget socker) för ganska så in på dagen för ett år sedan. Jag började med en mjukstart för att lära mig om min kropp, om LCHF och om detta skulle funka. Jag började också ta upp träningen igen i november. Under förra årets slut dvs 2 månader gick jag ner lite över 4 kilo.

Hade också bestämt mig att den 2/1 2011 så skulle jag utmana mig själv och köra 152 dagars Challengen. Satte upp ett träningsmål per vecka dvs X antal minuter och att jag skulle inte äta pizza och pommes som är 2 av mina största bovar om man bortser från socker. Plus striktare LCHF under en tid. Under den tiden gick jag ner 14 kilo.

Hittills i år har jag gått ner 17 kilo. Jag är övertygad om att jag hade gått ner mycket mer om jag inte tränat så hårt (ca 7-10 timmar per vecka). Dvs jag har valt att fokusera på att "omvandlar" min kropp från fett till muskler. Det märks framför allt när jag mäter mig. Medans vågen kan visa ganska så samma så har min kropp ändå minskat i omfång.

Till exempel klänningen ni ser nedan på Efter-bilden. Den hade jag på mig sist den 17 sep dvs ganska så exakt en månad sedan. Veckans vikt från dagen innan var 87,3 och gårdagens viktstatus visade 86,0. Det skiljer alltså 1,3 kilo. Men klänningen satt igår mycket lösare kring armar, mage, rumpa och lår. Det är vinsten för mig!

Och att mitt sockersug har i princip försvunnet är en av mitt livs största segrar. Inte sagt att det är lätt varje dag och inte mitt psyke ibland önskar sig choklad. Men det går över på en sekund medans tidigare var det varje minut i mitt liv som jag tänkte på socker. Jag fortsätter min resa mot ett hälsosammare liv. Följer du med?
Foto från sep 2010
 Foto från igår dvs 14 okt 2011


Kommentarer

 1. Jag är på din linje, det får hellre ta lite tid att gå ner på vågen, men träningen slutar jag INTE med. Det är så skönt att se kroppen forma om sig, jag vet att det jag gör är bra för mig och för min framtida "färdiga" kropp, och det är värt en hel del!=) Heja oss!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Du ser så hälsosam ut på den nedre bilden! Och vansinnigt snygg klänning, var har du köpt den? Och blir du arg om jag köper en likadan ;)? Heja dig, Tina! Det ska bli kul att ses snart igen. Kram!

  SvaraRadera
 3. Sofia - tack så mycket. Det blir nog trixigt att inskaffa en likadan för den är köpt på Macys i San Fran för 2 år sedan :-) Ja jag vet jag ska alltid vara så jäkla special... Ha det gott och keep up the good work! Kram

  SvaraRadera
 4. Håller helt och hållet med Åsa! Kram

  SvaraRadera
 5. Wow vad snygg du är! :) Keep up the good work!

  SvaraRadera
 6. Oj tack så mycket för komplimangen!

  SvaraRadera
 7. Du såg bra ut innan oxo men är väldigt snygg nu:) Och ser så strålande ut! Jag har bestämt mig för att börja med LCHF efter nyåret-väger 110 kg nu efter andra graviditeten och mår inte optimalt..
  Tack för en inspirerande blogg!
  -Anna

  SvaraRadera
 8. Hej Anna! Kul att du hittat hit. Lycka till med din hälsoresa och om du behöver lite tips så bara hör av dig. Kram Tina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass