Frågor om min vikt och mått

Fick frågan i förra veckan angående min nuvarande vikt och mått i en kommentar. Och här kommer svaret... Egentligen är det ointressant för mitt mål detta året är ju något helt annat än viktminskning. Dock ligger jag stabilt kring 84 kilo-sträcket och väger mig varje fredagmorgon. Men mest som en incheckning och resultatet bokförs ingenstans.

Numera är ju min fokus balans - vad det gäller vågen, mentalt, mat och träningsmässigt. Dvs hinna i kapp, låta kroppen får lite ro, lära mig mer om kost och träning. Och framför allt satsa på min träning - att bli starkare, snabbare och smidigare. So far so good för detta året och det känns jäkligt skönt!

Framför allt är det jättekul med träningen och resultatet av den. Både prestationsmässigt men också när det gäller kroppen. Har inte mätt mig men tror måtten är ungefär desamma på de ställen jag mäter. Fast det är inte där det händer saker. T.ex. hur mäter man följande: mer muskulösa axlar, smalare armhålor, mer definierad rygg, att rumpeskinkorna ändrat form, att vaderna blivit mer muskulösa, underarmarna smalare etc.

Vad jag försöker säga är att vad vågen visar är oviktigt för mig just nu. Självklart vill jag inte att den gör ett skutt på 5 kilo på en vecka utan anledning. Men det viktiga är att min kropp ändras, mer muskler och vad jag kan göra med den. Tänk att när jag vägde 117 kilo så kunde jag knappt resa mig upp från golvet och nu kan jag göra 70 burpees plus massa löpintervaller under samma pass. Det är det viktiga, häftiga, och coola!!!!

Plus att jag börjar mer och mer verkligen gilla min kropp. Känner mig fin och är stolt över hur jag ser ut. Tom mina lår och rumpa börjar jag smågilla lite. Inte bubblorna men med kläderna på så börjar de se hyfsade ut. Så visst inriktningen för mig och denna bloggen har ändrats. Kommer att uppdatera när jag känner för det helt enkelt och det blir nog ganska så naturligt när PT Malou mäter fettprocent etc nästa gång. Tills dess bjuder jag på lite bilder tagna från förra lördagen så ni kan ha koll på mina mått...

Kunde inte bestämma mig så ni får alla tre men ignorera gärna smutstvätten till höger :-)Som en av Biggest Loser deltagarna sa igår - jag ser fan upp till mig själv! Det är så jag känner just nu och den känslan vill jag behålla så länge det bara går! Ser du upp till dig själv?

Kommentarer

 1. Bra jobbat!

  Nej, jag ser tyvärr inte upp till mig själv. Jag är min största kritiker. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd men jag vet precis vad du menar. Du borde bli snällare emot dig själv :-) Kram

   Radera
 2. Du är bäst!

  Kram
  Joanna

  www.livsvinst.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Joanna! Glad att ni trivs i er nya lägenhet!!! Kram

   Radera
 3. Hej Tina, jag har aldrig kommenterat förut men följt din blogg ett tag nu. Du är så inspirerade! Du har fått mig att börja träna igen och jag försöker äta enligt LCHF, som jag gjort tidigare. Inga resultat än men jag har hittat träningslusten och det är mycket värt. Du är fantastisk tjejen! Och jag önskar dig lycka till med dina mål ang kostrådgivning och styrketräningsinstruktör. <3 Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Va kul att du hittat hit och att du vågar kommenterar! Så glad jag blev för dina ord!!! Tack så jättemycket och vad roligt att du hittat lusten till träning. Lycka till och hoppas du lämnar fler kommentarer :-) Kram

   Radera
 4. Så fin!:) Här är en till som kämpar på. Har artrit och la på mig massor med extrakilon för fyra år sedan..nu har jag sedan sommaren 2011 gått ner 17kg..men minst lika mycket till innan jag är nöjder. Köpte gymkort och tar mig dit två ggr i veckan. Körde spinning ett tag..men fick tyvärr kärlblödningar i benen, utreds för sjögrens på allt detta.MEN sakm den som ger sig..gåstavar har blivit mina vänner!:):) Så nu fortsätter jag och det får ta den tid det tar..hälsan först och Rom byggdes inte på en dag.;)
  Ha det bäst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica! Ja de där kilona :-) Usch kärlblödningar lät inget vidare men vilken tur för gåstavar. Har jag ju också men inte använt dem på ett tag. Får nog lufta dem på söndag! Helt rätt kroppen tycker om långsamt men knoppen tvyärr racefart :-) Heja dig och lycka till!

   Radera
 5. DU är så himmla snygg. Tror inte du är medveten om vilken enorm utstrålning du har. Bra jobbat. Jag hejar verkligen på dig/Kram Margaretha

  SvaraRadera
 6. Åh tack snälla fina Margaretha!!!! Kram till dig och så ses vi på måndag!

  SvaraRadera
 7. Heja finaste Tina!
  Du blir snyggare o snyggare !!!
  Jag är inte alltid så snäll mot mig själv men "fake it til you make it" har jag börjat använda mig av i skallen!!
  Kram, kram !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så mycket L8 - du e ju bara bäst! Bra fortsätt med det och snart så är du din snällaste vän!!! Heja dig! Kram

   Radera
 8. Hej Tina!

  Tack för svar på min fråga efter vikt och mått! Du ser strålande ut!

  //Tina från Stockholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen och tack för komplimangen!

   Radera
 9. Hej Tina, jag kollar in din blogg ibland för du har gjort/gör en sanslös resa. Respekt! Vad gäller bilderna så håller jag på den i mitten. Ett gammalt fotoknep är att få ut armarna från kroppen vid helfigur, och det knepet fungerar tydligen även på dig. Att vara glad är ett annat knep, men du ser lika glad ut på alla bilderna =)

  Om jag ser upp till mig själv? Jag vet inte om jag hade valt de orden men jag är stolt för vem jag är. Däremot har jag funderat mycket på "skam" den senaste tiden, och på vilka sätt det håller mig tillbaka. Det är min resa.

  /jörgen

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass